Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2022, 13:30
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

VIDEO: Dvaja chlapci z Košíc si natáčali, ako dobili dôchodcu na zastávke. Brutálnych bitiek majú vraj na rováši oveľa viac

NEWS BITKA POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Chlapci si svoje bitky nahrávali, ale videá sa dostali na sociálne siete a skutky už preveruje polícia.

Opreli si mobil, zapli nahrávanie a s nadšením v hlase sa vybrali zmlátiť nič netušiaceho pána stojaceho obďaleč. Dvaja chlapci, ktorých na sociálnych sieťach identifikovali ako 15 a 16-ročného Patrika s Nikolasom, sú vraj v Košiciach známa firma. Polícia však zatiaľ osoby nestotožnila. 

V posledných mesiacoch vyhľadávali násilie, svoje bitky si nahrávali na mobilné telefóny a videá následne zdieľali medzi sebou, ale pravdepodobne aj medzi ostatnými kamarátmi. 

Z videí, ktoré má k dispozícii aj naša redakcia, vyplýva, že dvojica tínedžerov sa neštítila bezdôvodne útočiť nielen na nevinných starších ľudí, ale pravidelne sa dostávala do konfliktov aj so svojimi rovesníkmi. Na nahrávkach chlapci udierajú neznámu osobu do hlavy, kopú chlapcovi do hrude či udierajú chlapca na zastávke.

Netrvalo dlho, kým si videá na sociálnych sieťach všimla polícia. Košická polícia momentálne „vec preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva“.

„Nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní všetkých úkonov smerujúcich k zisteniu totožnosti osôb zachytených na videozázname dôjde v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie,“ konštatuje polícia v statuse.

Na nahrávke, ktorá sa začala šíriť ako prvá, najskôr obaja chlapci pripravujú nahrávanie na svojom mobile. „Už točí. Ideme na to,“ skonštatuje jeden z nich, chlapci pomaly dokráčajú k dôchodcovi čakajúcemu na zastávke, kde ho skopú a doudierajú, až kým neskončí na zemi.

Odporúčané
Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) 16. marca 2024, 9:30

Z nahrávok nie je jasné, prečo fyzické potýčky a bitky vznikajú, ani akú majú chlapci motiváciu do svojich rovesníkov udierať, kopať či strkať. Na základe správ, ktoré sme v redakcii dostali, však ľudia z okolia košickej dvojice tvrdia, že agresivita z ich strany nebola ničím nezvyčajným a často sa opakovali rôzne vyhrážky.

Domov
Zdieľať
Diskusia