Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 9:30
Čas čítania 6:17
Ivan Koribanič

MS 2022 v hokeji: Za najľahšou skupinou v histórii sa skrýva o to ťažšie štvrťfinále, myslia si Boris Valábik a Richard Lintner

MS 2022 v hokeji: Za najľahšou skupinou v histórii sa skrýva o to ťažšie štvrťfinále, myslia si Boris Valábik a Richard Lintner
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Instagram/BorisValabik
ŠPORT BORIS VALÁBIK MS 2022 V HOKEJI RICHARD LINTNER SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Majstrovstvá sveta v hokeji, to nie je iba Slovensko. Hoci majú hráči trénera Craiga Ramsayho najľahšiu skupinu v histórii MS, automaticky to nezaručuje postup zo skupiny. Na súperov Slovenska sme sa pozreli s Borisom Valábikom a Richardom Lintnerom.

Slovensko bude na hokejových majstrovstvách sveta vo Fínsku súčasťou jednej z najľahších skupín, aké si história MS pamätá. V A-skupine narazíme postupne na Francúzsko, Nemecko, Kanadu, Švajčiarsko, Kazachstan, Taliansko a Dánsko. Na turnaji sa pre vojnu na Ukrajine nepredstavia hokejisti Ruska a Bieloruska.

Možnosti Slovenska na turnaji vo Fínsku, analýza našich súperov v skupine, pohľad do play-off, ale aj tipy na výsledky a umiestnenia slovenských hokejistov, na to všetko sme sa pozreli spolu s Richardom Lintnerom a Borisom Valábikom. Obaja majú bohaté hokejové skúsenosti či už z NHL, alebo zo slovenskej ligy.

Po úspešnej olympiáde v Pekingu sa v šatni slovenskej reprezentácie opäť vyskladala mimoriadne talentovaná partia hráčov, ktorí môžu v budúcnosti napodobniť staré úspechy z čias Miroslava Šatana či Pavla Demitru. Refresher pri tom bude a budeme ťa zásobovať všetkými dôležitými informáciami z ľadu, ale aj mimo neho. Ak chceš byť súčasťou komunity, podporiť tvorbu kvalitného športového obsahu, mať neobmedzený prístup k prémiovým článkom, ale aj množstvo ďalších benefitov, pridaj sa do klubu Refresher+.

Určite sleduj aj tému MS 2022 v hokeji. Na jednom mieste tam nájdeš všetky články súvisiace s aktuálnymi majstrovstvami sveta.

Reprezentácia a Ramsay

Za pokroky a úspechy, ktoré slovenská reprezentácia v posledných rokoch dosiahla, možno vďačiť trénerskému tímu a najmä hlavnému trénerovi Craigovi Ramsaymu. Ten podľa Riša Lintnera na ľad priniesol systém, ktorý je veľmi aktívny. „Mužstvá majú väčšinou dve cesty. Jedna je čakať a reagovať na súpera. To robia mužstvá, ktoré nie sú favoriti. A potom sú mužstvá, ktoré sú brané ako favorit. Tieto mužstvá si tú prácu pripravujú tak, že na ľade idú diktovať tempo,“ vysvetľuje Lintner.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Podľa neho od príchodu Ramsayho a jeho filozofie dostal slovenský reprezentačný hokej nový impulz. „Aj keď sme sa necítili ako favoriti, tak týmto systémom sme začali dávať do vlastných rúk to, čo ideme robiť. To bolo prvé roky veľmi zraniteľné, no tou aktívnou hrou sa my snažíme diktovať hru. Strašne vysoko napádame, rýchlo sa snažíme získať puk. Ambícia tohto systému je držať sa puku čo najdlhšie. Ak by som si mal vybrať, proti komu nechcem hrať, tak proti Fínom a proti Slovákom,“ dodáva.

Slovenskí hokejisti v Pekingu.
Slovenskí hokejisti v Pekingu. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 114653 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo vidí Richard Lintner a Boris Valábik ako kameň úrazu Slovákov na MS.
  • Kto je podľa Richarda Lintnera a Borisa Valábika najväčším adeptom na zlato.
  • Prečo si Boris Valábik nedokáže predstaviť Rusov na MS.
  • Aké umiestnenie predikujú Slovákom.
  • Aké výsledky našich v základnej skupine tipuje Richard Lintner.
Domov
Zdieľať
Diskusia