Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 17:09
Čas čítania 0:30
Jakub Paulík TASR

FOTO: Nácvik prehliadky ruskej armády v Moskve

FOTO: Nácvik prehliadky ruskej armády v Moskve
Zdroj: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko
ZAUJÍMAVOSTI MOSKVA RUSKO SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

„Naostro“ sa pôjde až v pondelok.

Na Červenom námestí v Moskve je dnes nácvik na pondelkovú vojenskú prehliadku. Rusko ju ako každý rok naplánovalo na 9. máj – Deň víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Na záberoch zo sobotňajšieho nácviku môžeš okrem iného vidieť balistickú raketu RS-24 Yars, samohybné delostrelecké vozidlá, ruských kozákov, námorné jednotky a takisto pochodujúce ruské vojačky.

Na rozdiel od minulých rokov sa na nej z dôvodu invázie Ruska na Ukrajinu nezúčastnia žiadni predstavitelia zo západných demokratických krajín, ktoré odsudzujú ruskú agresiu. Predpokladá sa, že ruský prezident Vladimir Putin by mohol k 77. výročiu ukončenia druhej svetovej vojny prísť s veľkým vyhlásením.

Niektorí americkí a západní predstavitelia tvrdia, že oficiálne vyhlási vojnu Ukrajine, vďaka čomu by mohol povolať brancov. Maďarský premiér Viktor Orbán však pápežovi Františkovi, naopak, povedal, že Putin 9. mája vojnu ukončí.

Červené námestie.Červené námestie.Červené námestie.Červené námestie.
Zobraziť galériu
(9)
Späť
Zdieľať
Diskusia