Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti TV Markíza. 
6. mája 2022, 18:30
Čas čítania 2:10
Sponzorovaný obsah

Tři oříšky a zlato v hrdle. Nová miniséria ti priblíži život speváckej legendy Ivety Bartošovej

Tři oříšky a zlato v hrdle. Nová miniséria ti priblíži život speváckej legendy Ivety Bartošovej
Zdroj: VOYO Originál
FILMY A SERIÁLY IVETA BARTOŠOVÁ TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Nový VOYO Originál si môžeš pozrieť už v piatok 6.mája

Iveta Bartošová bola československou speváckou legendou. Napriek tomu, že jej pesničky dnes zaznejú iba v retro vysielaniach, všetci sme jej hlas počuli už ako malé deti. Na hudobný motív klasickej rozprávky Tři oříšky pro Popelku, ktorú pozeráš asi každé Vianoce, naspievala nezabudnuteľnú pieseň. „Věř mi, že to je ta na světě nejlepší zpráva, kouzlo tří oříšků křídla ti dává...“ Ďalej to už poznáš, však?

Sympatická blondína bola popovou princeznou v 80. rokoch a stala sa fenoménom domácej hudobnej scény. Nový VOYO Originál Iveta je trojdielna miniséria, ktorá rozpráva skutočný príbeh o rodinnom živote, ceste za slávou a veľkej láske. Premiérové časti uvidíš vždy v piatok, exkluzívne na VOYO, prvý diel bude dostupný už 6. mája

Sleduj minisériu
Iveta, VOYO
Zdroj: VOYO Originál

Celý projekt tvorcovia konzultovali s Bartošovej synom Arturom a hlavne so sestrou Ivanou, ktorá poskytla veľmi verný opis populárnej speváčky nielen v období jej dospievania, ale aj v prvých rokoch kariéry.

Dej minisérie sa začína už v jej detstve, keď spolu so sestrou navštevovala školský zbor, nasledujú úspechy na hudobných súťažiach a odchod do Prahy. Tu sa zoznámila so spevákom Petrom Sepéšim, ktorý ju ovplyvnil nielen hudobne, ale aj v osobnom živote, naspievali niekoľko hitov a vydali spoločnú LP platňu. Ich romantický vzťah bol vynútený okolnosťami a nešlo o typickú love story, ako sa na prvý pohľad môže zdať, obaja časť osobného života obetovali kvôli úspechu v kariére. Vzťah náhle ukončila Petrova tragická nehoda. 

Iveta, VOYO
Zdroj: VOYO Originál

„Najťažšie na spracovaní reálnych príbehov je, že máte menšiu slobodu a väčšiu zodpovednosť,“ komentuje prípravu Matěj Podzimek, držiteľ Českého leva a kreatívny producent za VOYO. „Nemáte pred sebou biely papier, ale stovky strán, ktoré popísal sám život, a musíte si vybrať, čo je podstatné a na čo sa sústrediť.“ 

 

Ivetu Bartošovú v minisérii zosobnila známa česká herečka Anna Fialová, ktorá sa na hudobnú legendu podobá výzorom aj speváckym talentom. „Myslím si, že bola hlavne neuveriteľne citlivým a krehkým dievčaťom s obrovským snom a usilovnosťou robiť to, čo si vysnívala. Potom sa táto blonďavá dievčinka dostala do víru šoubiznisu osemdesiatych rokov a myslím si, že obzvlášť umelecký svet musel byť pre ženy veľmi náročný a o to viac pre úplne mladé dievča bez skúseností, ktoré sa do Prahy trmácalo dlhé hodiny vlakom, aby potom skončilo v úplne neznámom prostredí a bez rodiny,“ opisuje Anna Fialová svoj pohľad na život speváckej legendy.

Iveta, VOYO
Zdroj: VOYO Originál

Petra zahral Vojtěch Vodochodský, môžeš ho poznať z populárneho VOYO Originálu Případ Roubal. Obaja herci sú dobrí speváci, takže pôvodné piesne naspievali osobne, niektoré dokonca naživo priamo na kameru. 

Tvorcovia sa snažili zobraziť Ivetu tak, akou naozaj bola v skutočnosti, nielen ako ju vykresľovali médiá. Celý projekt chystali až päť rokov, malo ísť pôvodne o celovečerný film, ale zistili, že miniséria dokáže speváčkin život zobraziť viac komplexne. „Ivetin život nerozprávame ako bulvárnu senzáciu, nesúdime ani nikoho z jej okolia. Pre nás je to príbeh o dievčine z Beskýd, ktorá chce byť slávna a milovaná. Keď to však docieli, o všetko príde,“ vysvetľuje režisér a scenárista Michal Samir. 

Iveta, VOYO
Zdroj: VOYO Originál

Nový VOYO Originál Iveta dostal podtitul Málo mě znáš, ktorý odkazuje na Ivetin hit z druhej polovice 80. rokov. Tvorcovia chceli takto divákom oznámiť, že sa nedozvedia veľa škandalóznych odhalení, pretože to všetko tu už bolo, uvidia však drobnosti a detaily, ktoré možno všetky udalosti vysvetlia z trochu iného pohľadu.

Sleduj skutočný príbeh Ivety Bartošovej

Domov
Zdieľať
Diskusia