Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022 o 20:00
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

TOP 3 v utorok: Exposlanci OĽaNO pomôžu Ficovi, 9. mája vyhlási Putin Ukrajine vojnu, Lady Gaga predstavila skladbu k Top Gun

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Hatráková a odídenci z OĽaNO podporia Fica

Obvineného Roberta Fica nechce vydať na rozhodovanie o väzbe poslankyňa Katarína Hatráková ani nezaradení poslanci Ján Krošlák a Martin Čepček, ktorí kandidovali za hnutie Igora Matoviča OĽaNO. Pre Denník N povedali, že predseda Smeru-SD by nemal byť stíhaný vo väzbe len preto, lebo je opozičný poslanec. Katarína Hatráková tvrdí, že Robert Fico nie je obyčajný človek, ale ľudom zvolený poslanec, čo vníma ako dôvod, prečo ho v parlamente podporiť. 

Poslanec Ján Krošlák argumentuje podobne, tvrdí, že ak by Fico nebol predsedom opozičnej strany a poslancom Národnej rady, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry by väzbu nežiadal.

Hatráková
Zdroj: Facebook/Katarína Hatráková

Lady Gaga predstavila skladbu k filmu Top Gun: Maverick

Speváčka a na Oscara nominovaná herečka Lady Gaga na Instagrame oznámila vydanie skladby Hold My Hand. Tá vznikla špeciálne pre potreby očakávanej novinky Top Gun: Maverick s Tomom Cruisom. 

„Pieseň som napísala pre neskutočný film #topgun #topgunmaverick, ale aj pre ľudí, ktorí majú pocit, že nebudú v poriadku alebo my nebudeme nikdy v poriadku, a život ma v ťažkých časoch naučil veriť v ľudskosť, aj keď je ťažké mať vieru v seba,“ uviedla na sociálnej sieti Gaga.
Lady Gaga potešila 3. mája fanúšikov novým singlom.
Lady Gaga potešila 3. mája fanúšikov novým singlom. Zdroj: Getty Images/Emma McIntyre

Putin vraj oznámi vyhlásenie vojny Ukrajine symbolicky 9. mája

Pre Rusko je 9. máj ako Deň víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom veľmi dôležitý. CNN uvádza, že podľa amerických a západných predstaviteľov by mohol ruský prezident Vladimir Putin tento deň využiť na oficiálne vyhlásenie vojny voči Ukrajine. Týmto krokom by získal možnosť povolať do útoku brancov.

V súčasnosti je v Rusku zo zákona povolené inváziu na Ukrajine označovať len ako „špeciálnu vojenskú operáciu“.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Instagramový post dňa: Kritika Monike Beňovej

Europoslankyňa za Smer Monika Beňová zverejnila na Facebooku vyhlásenie, v ktorom tvrdila, že nepočula, keď ľudia na mítingu v Nitre vulgárne nadávali prezidentke Zuzane Čaputovej. Na internet sa však dostalo video, na ktorom je vidieť, ako Beňová stojí bezprostredne veľa podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu, ktorý dav nabáda, aby vulgarizmy kričal. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia