Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022, 9:08
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík TASR

V Nemecku museli vzlietnuť stíhačky, blížilo sa ruské lietadlo

NEWS NEMECKO RUSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Prieskumné lietadlo z Ruska smerovalo k Nemecku cez Baltské more.

Ruské prieskumné lietadlo blížiace sa k Nemecku cez Baltské more zastavila dvojica nemeckých stíhačiek, ktoré vzlietli zo základne v Šlezvicku-Holštajnsku. Incident sa udial v sobotu, no agentúra DPA o ňom informovala až dnes. Lietadlo spozorovali pri ostrove Rujana, kam k nemu vzlietli stíhačky a odprevadili ho ďalej od Nemecka.

Nejde pritom o ojedinelý prípad. Ruské prieskumné lietadlo v piatok (29. 4.) večer narušilo vzdušný priestor Švédska. Podobne narušilo ruské lietadlo aj vzdušný priestor Dánska, ktoré si vzhľadom na to predvolalo ruského veľvyslanca.

Odporúčané
Rozpúta Rusko vojnu v Podnestersku? V poslednej komunistickej krajine Európy sa už strieľa granátometmi na vládne budovy Rozpúta Rusko vojnu v Podnestersku? V poslednej komunistickej krajine Európy sa už strieľa granátometmi na vládne budovy 27. apríla 2022, 16:30

Dánsko aj Švédsko tvrdia, že ruské lietadlo typu Antonov AN-30 letelo východne od dánskeho ostrova Bornholm v Baltskom mori, ktorý leží pri juhovýchodnom pobreží Švédska. Švédsko pritom spozornelo ešte v marci, keď jeho vzdušný priestor narušili štyri ruské stíhačky.

Fínsko aj Švédsko od začiatku invázie zvažujú, že by vstúpili do NATO. Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg túto možnosť vrelo uvítal. Rusko však upozorňuje, že keby krajiny vstúpili do NATO, v Kaliningrade by rozmiestnilo hypersonické a jadrové zbrane. Niektorí experti hovoria, že Rusko tam takéto zbrane už dávno má. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Len 100 kilometrov od Slovenska dopadla ruská raketa. Zasiahla Zakarpatskú oblasť Ukrajiny
Putin odpovedá Západu novými sankciami
Vedci objavili jeden z najlepších výživových doplnkov na rast svalov, naznačuje nová štúdia. Je ním olej z drobného kôrovca
Domov
Zdieľať
Diskusia