Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 15:18
Čas čítania 1:07
Ivan Koribanič

Finále Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Trnavou sa bude hrať v nedeľu na Tehelnom poli. Na zápas sa však dostane len 16-tisíc ľudí

Finále Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Trnavou sa bude hrať v nedeľu na Tehelnom poli. Na zápas sa však dostane len 16-tisíc ľudí
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
ŠPORT FC SPARTAK TRNAVA FUTBAL ŠK SLOVAN BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jedným z bezpečnostných krokov, ktoré organizátori prijali, je zníženie kapacity fanúšikov počas tohto zápasu. Na tribúnach ich bude môcť byť 16-tisíc z celkovej kapacity 30-tisíc.

Po zasadnutí zástupcov Slovenského futbalového zväzu, bratislavskej polície, Slovana Bratislava, Spartaka Trnava a mestskej polície sa definitívne odsúhlasilo odohratie finále Slovnaft Cupu na Tehelnom poli. Zápas sa začne v nedeľu 8. mája o 17.30 h. Zelenú zápasu dal starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý, píše SFZ na svojom webe.

Jeho podmienkou je však zaistenie maximálnej bezpečnosti počas zápasu medzi fanúšikmi Slovana Bratislava a Spartaka Trnava. Vychádzal tak z obáv, že sa zopakuje incident, keď sa 17. októbra 2021 na štadióne v Trnave medzi sebou brutálne pobili ultras oboch mužstiev.

Jedným z bezpečnostných krokov, ktoré organizátori prijali, je zníženie kapacity počas tohto zápasu. Na tribúnach bude môcť byť len 16-tisíc fanúšikov z celkovej kapacity 30-tisíc „Chceme zabezpečiť, aby sa na futbal nemuseli báť prísť ani slušní fanúšikovia,” povedala pre SFZ hovorkyňa Monika Jurigová.


V hre bola aj možnosť, že by futbalisti odohrali zápas bez divákov. To však rázne odmietol ako generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml., tak aj obranca Trnavy Martin Škrtel. Futbal sa podľa nich hrá pre fanúšikov a bez toho to nemá zmysel. Kmotrík ml. dokonca pohrozil, že v prípade takéhoto opatrenia by jeho hráči nemuseli na zápas nastúpiť.

Iný pohľad na celú vec má tréner Slovana Vladimír Weiss ml. Ten uznal, že hoci je Tehelné pole národným štadiónom, výhodu domáceho prostredia bude mať logicky Slovan. Preto by za najlepšiu možnosť považoval odohrať finále na neutrálnej pôde. „Napríklad v Dunajskej Strede,“ povedal na tlačovej konferencii.

Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: Vieš, čo je kulajda a ktorý pivovar je najstarší? Otestuj svoje znalosti českej kuchyne v našom kvíze
10 zaujímavostí o Gal Gadot, o ktorých si (možno) nevedel
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia