Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2022, 16:31
Čas čítania 0:52
Jana Chovancová

Boris Kollár sa pri hlasovaní o vydaní Roberta Fica do väzby zdrží

NEWS BORIS KOLLÁR ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Boris Kollár sa dnes vyjadril, že pri hlasovaní o vydaní Roberta Fica do väzby sa zdrží. Strana Sme rodina bude mať zelenú kartu.

Predseda národnej rady Boris Kollár dnes pre TASR povedal, že pri hlasovaní v parlamente vo veci vydania poslanca Roberta Fica do väzby sa svojho hlasu zdrží. Jeho politická strana Sme rodina bude mať zelenú kartu. 

„Osobne si myslím, že Robert Fico tu založil zločineckú organizáciu s cieľom rozkrádania majetku nás všetkých,“ vyjadril sa k situácii predseda národnej rady. Takisto sa domnieva, že za bývalých vlád tu boli predražené a rozkradnuté tendre. Aby však mohli zmiznuté peniaze vrátiť a rozdeliť medzi ľudí, musí prísť polícia s takými dôkazmi, ktoré by vedela Ficovi reálne dokázať.

robert fico
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Urobiť z neho organizovanú zločineckú skupinu, lebo chcel prezradiť Kiskovo daňové tajomstvo, to je pritiahnuté za vlasy. Ja toho Fica nemám rád, ale nemôžeme chcieť prinavrátiť dôveru v právny štát konaním nejakej nezákonnosti,“ tvrdí Boris Kollár. 

Diskusia o žiadosti prokuratúry na vydanie Roberta Fica do väzby sa začala vo štvrtok 28. 4. a bude pokračovať nasledujúci týždeň. Vyšetrovateľ NAKA obvinil Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka v akcii Súmrak zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Väzobné stíhanie poslanca NR SR musí odsúhlasiť parlament a taktiež musí rozhodnúť súd. Boris Kollár v rozhovore podčiarkol, že je dôležité vždy merať rovnakým metrom a pripomenul kauzu Filipa Rybaniča z minulosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia