Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2022, 8:59
Čas čítania 0:54
Jana Chovancová

Slováci vyhrali v príprave na MS v hokeji 2022 proti Nemcom 3:2. Musíme sa zlepšiť, myslí si Čerešňák

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenskí hokejisti porazili Nemecko 3:2 v prípravnom zápase na MS vo Fínsku.

Zásluhou Olivera Okuliara a jeho prvého reprezentačného gólu v 56. minúte Slovensko zvíťazilo nad Nemeckom na prípravnom zápase na MS v hokeji vo Fínsku. Stalo sa tak po prihrávke Petra Čerešňáka a počas hry skórovali aj Róbert Lantoši a Kristián Pospíšil, informuje o zápase Denník N

V tretej tretine bol stav medzi tímami vyrovnaný a snažili sa hru ukončiť v riadnom hracom čase. Podarilo sa to Slovákom, keď Čerešňák po ľavej strane našiel Okuliara a ten bez prípravy rozhodol. Nemci sa snažili o vyrovnanie v power-play, no šancu na gól nedostali. Slováci teda tretíkrát zvíťazili v príprave na MS vo Fínsku. 

Slovenskí hokejisti sa radujú po víťazstve 3:2 nad Nemeckom.
Slovenskí hokejisti sa radujú po víťazstve 3:2 nad Nemeckom. Zdroj: TASR/Martin Baumann

„Prvý gól v reprezentácii ma teší a ešte k tomu víťazný. Za bránou som si vybojoval puk, Peter Čerešnák mi to s prehľadom vrátil a presne som vystrelil. Dlhšie som nehral, v prvom zápase som sa cítil lepšie. V druhom to už bolo ťažšie. Ale užíval som si to.“ Opisuje situáciu strelec víťazného gólu Oliver Okuliar.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

K zápasu sa vyjadril aj autor troch asistencií, Peter Čerešňák: „Nemci mali väčší tlak ako včera, na môj vkus až priveľký. Z víťazstva máme radosť, našli sme k nemu cestu, ale musíme zlepšiť nejaké činnosti. Snažili sme sa hrať rovnako, nepanikárili sme.”

Najbližšie zápasy našich sa uskutočnia na turnaji Kaufland Cup v Žiline, kde vo štvrtok 5. mája nastúpia proti Nórsku a o dva dni neskôr, 7. mája, budú zápasiť s Francúzmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia