Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2022, 15:29
Čas čítania 0:30
Martin Adam Pavlík TASR

Volodymyr Zelenskyj sa prihovorí poslancom Národnej rady. Urobí tak prostredníctvom videokonferencie

Volodymyr Zelenskyj sa prihovorí poslancom Národnej rady. Urobí tak prostredníctvom videokonferencie
Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Presidential Press Office
NEWS NÁRODNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY NÁRODNÁ RADA SR SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Záujem Zelenského vraj tlmočil predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) ukrajinský veľvyslanec Jurij Muška.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa od napadnutia Ukrajiny Ruskou federáciou (došlo k nemu 24. februára, odvtedy vojnu na Ukrajine pozorne monitorujeme) prihovoril už viacerým národným parlamentom. Čoskoro sa prihovorí aj poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. Urobí tak prostredníctvom videokonferencie.

Prenos sa plánuje už na aktuálnej 65. schôdzi. Potvrdila to hovorkyňa predsedu slovenského parlamentu Michaela Jurcová s tým, že aktuálne dolaďujú technické riešenia prenosu a čas.

Volodymyr Zelenskyj.
Volodymyr Zelenskyj. Zdroj: TASR/AP


Záujem Zelenského vraj tlmočil predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) ukrajinský veľvyslanec Jurij Muška. Urobil tak pri otvorení výstavy v NR SR venovanej fotografiám, ktoré zobrazujú vojnové zločiny páchané na Ukrajine.

Zelenskyj sa prihovoril už aj protestujúcim na rôznych zhromaždeniach (napríklad aj v Bratislave, odkiaľ sme ti priniesli aj videoreportáž) vo svete odsudzujúcich ruskú agresiu. Okrem iného sa spojil aj s poslancami Európskeho parlamentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia