Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti SodaStream.
28. apríla 2022, 11:00
Čas čítania 1:22
Sponzorovaný obsah

Nemusíš vláčiť fľaše z obchodu a do obchodu. So SodaStreamom ušetríš peniaze aj životné prostredie

Nemusíš vláčiť fľaše z obchodu a do obchodu. So SodaStreamom ušetríš peniaze aj životné prostredie
Zdroj: SodaStream
REFRESHER EKOLÓGIA PET FĽAŠE
Uložiť Uložené

Nesmie v tvojom pitnom režime chýbať perlivá voda? Pozri sa, aké výhody má tá zo SodaStreamu.

Kampaň so zvieratami, ktoré doplatili zdravím a životom na naše používanie plastov, obletela celý svet. Na fotky korytnačky s plastovou slamkou alebo tučniaka s nechceným plastovým obojkom nezabudne nikto, kto ich videl. Už o 30 rokov má podľa predpovedí vedcov plávať v oceánoch dokonca viac plastu než rýb.

Možno si si povedal: Je to strašné, ale oceán sa ma netýka. Ver tomu, že sa mýliš, aj keď nemáme pobrežie za humnami. Je totiž súčasťou životného prostredia, kde patria aj rieky a lesy, pričom situácia v nich nie je o nič prívetivejšia ako v oceánoch. To najjednoduchšie, čo sa dá spraviť, je tvoriť čo najmenej odpadu. A to je možné aj úpravou pitného režimu.

vymena bombičky sodastream
Jedna fľaša SodaStream nahradí tisícky jednorazových. Zdroj: SodaStream

Poznáš stránku Slovensko uvažuje? Zisti, ako si môžeš doma vychutnávať ochutenú či perlivú vodu a netvoriť zbytočný odpad. 

prejsť na web

Nikto nechce, aby si obmedzil svoj pitný režim – ľahko môže byť dostatočný a zároveň udržateľný.

Napríklad keď máš chuť na perlivú vodu, často si ju skrátka kúpiš v obchode v jednorazovej plastovej fľaši. Je fajn, že ju neskôr môžeš zálohovať alebo recyklovať, no najlepším riešením je odpad z PET fliaš vôbec nevytvárať.

Na to je tu SodaStream – jeden prístroj a k nemu BPA-free fľaša. Pre lepšiu predstavu, ako tým pomôžeš planéte, za tri roky môžeš odbremeniť svet o viac než tisícku jednorazových plastových fliaš a ušetríš celkom slušné peniaze aj čas. Alebo si môžeš zvoliť prístroj SodaStream Crystal s dizajnovou sklenenou fľašou, ktorá slúži aj ako efektná karafa.

vymena bombičky sodastream
Fľaše SodaStream nájdeš v rôznych veľkostiach a vyhotoveniach. Zdroj: SodaStream

Perlivú vodu máš na dosah, kedykoľvek sa ti zažiada, nemusíš chodiť do obchodu a vláčiť fľaše so sýtenou vodou domov a potom zas prázdne naspäť na zálohovanie. Môžeš si ju vziať so sebou a bublinky si budeš vychutnávať omnoho dlhšie než v kupovanej vode.

A keď sa minie? Ešteže máme to šťastie, že nám z kohútika tečie pitná voda, preto si ju namiesto kupovania balenej môžeš kdekoľvek načapovať do My Only Bottle. S výmenou bombičky je to tiež jednoduché. Spravíš tak u vyše 700 autorizovaných predajcov alebo ti ju rovno domov privezie trebárs aj s nákupom potravín Lunys.

najbližší predajcovia a výmena bombičiek sodastream
Späť
Zdieľať
Diskusia