Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 15:54
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Marian Kotleba už nie je poslancom NR SR, jeho strane zanikol aj poslanecký klub

NEWS ĽSNS MARIAN KOTLEBA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

ĽSNS nemá dostatok poslancov.

Dnešným dňom dočasne zanikol poslanecký klub ĽSNS. Odsúdením Mariana Kotlebu za úmyselný trestný čin mu totiž zrušili mandát poslanca a strana tak nemá dostatočný počet členov na existenciu poslaneckého klubu, informoval na Facebooku podpredseda parlamentu Gábor Grendel.

„Odsúdením za úmyselný trestný čin totiž poslanec Kotleba v zmysle Ústavy SR prišiel o mandát. Do momentu zloženia sľubu jeho náhradníčky (26. 4., v prvý deň najbližšej parlamentnej schôdze) tak poslanecký klub ĽSNS nemá zákonom predpísaný počet poslancov potrebný na ďalšiu existenciu poslaneckého klubu. Jeho kolegovia sa stávajú nezaradenými poslancami,“ uviedol Grendel, ktorý v zastúpení za predsedu parlamentu Borisa Kollára v utorok podpísal rozhodnutie o zániku mandátu Mariana Kotlebu, ako aj rozhodnutie o zániku poslaneckého klubu ĽSNS.

Najvyšší súd SR Mariana Kotlebu odsúdil v kauze šekov na 6-mesačný podmienečný trest, v dôsledku čoho mu zaniká mandát poslanca. Kotleba sa na súd dostal pre šeky v hodnote 1488 eur. Tie podľa prokuratúry odkazovali na nacistickú symboliku. Viac sa o jeho rozsudku dočítaš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia