Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2022, 14:35
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Gašparovi mladšiemu zrušili obvinenie. Na chate s Kaliňákom dohodoval výpoveď, navrhoval hodiť to na Lučanského

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Syna bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara obvinili ešte vo februári.

Ešte v prvej polovici februára NAKA obvinila syna Tibora Gašpara, ktorý je advokátom obžalovaných v kauze Očistec. Pavol Gašpar ako jeden z hlavných aktérov kauzy nahrávok z chaty pri Nitre bol podľa Národnej kriminálnej agentúry podozrivý zo spáchania zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu príprav.

Denník Plus jeden deň teraz informuje, že Pavlovi Gašparovi obvinenie zrušili.

Vyšetrovatelia vraj monitorovali objekt v rozpore so zákonom. Pôvodne totiž dostali od súdu povolenie na monitorovanie chaty s cieľom odhaľovať pytliakov. „Túto skutočnosť potvrdila zrušením uznesenia o začatí trestného stíhania pre jeho nezákonnosť a neopodstatnenosť aj Krajská prokuratúra v Nitre a následne aj Generálna prokuratúra Slovenskej republiky,“ potvrdil Pluske Gašpar mladší. 

Samotná kauza názorovo rozdelila aj špeciálnu a generálnu prokuratúru, keď sa do nej iniciatívne vložil Maroš Žilinka vyhláseniami o tom, že nahrávky nebude možné použiť ako dôkazy.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic si myslí, že o použití videa na súde môže rozhodnúť len dozorový prokurátor. 

Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate.
Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate. Zdroj: Aktuality.sk

Hoďme to na Lučanského

Gašpar mladší pomáhal na chate Robertovi Kaliňákovi pripraviť sa na výsluch v kauze Očistec. 

Exminister vnútra na videu, ktoré zverejnil portál Aktuality.sk, spomína niekoľko možných alternatív, ako vysvetliť nomináciu Ľudovíta Makóa na post šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy. Ten sa medzičasom stal korunným svedkom a tvrdí, že si ho ľudia okolo Roberta Kaliňáka a Norberta Bödöra vybrali, aby sa stal súčasťou systému, ktorý páchal trestnú činnosť.

Syn Tibora Gašpara navrhol verziu, že to hodia na zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského, ktorý vo väzbe spáchal samovraždu. 

„Dneska je najlepšie povedať, že s tou nomináciou prišiel Lučanský, ktorý to už nevyvráti ani nepotvrdí, a otec (Tibor Gašpar – pozn. red.) s Norom (Bödörom) v podstate len sprostredkovali to stretnutie s Imreczem. Pretože Noro Makóa poznal z toho súkromného sektora, otec zase poznal Imreczeho, prebehlo stretnutie, kde ho zoznámili s Makóom, a už si Makó išiel svojou cestou,“ hovorí vo videu Gašpar mladší. 

Kaliňák nakoniec navrhol vlastnú verziu o tom, ako Makó veľmi túžil po funkcii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia