Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2022, 15:41
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Exprezident Andrej Kiska ide pred súd, obžalovali ho v daňovej kauze

NEWS ANDREJ KISKA
Uložiť Uložené

Obhajca Andreja Kisku víta, že prípad sa posunul na súd. Obžalovaný exprezident vraj konečne môže dokázať svoju nevinu.

Bývalého prezidenta Andreja Kisku obžaloval prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove. Ide o daňovú kauzu, ktorá sa s exprezidentom ťahá už dlhé roky. Podľa obžaloby sa Kiskova kauza týka neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou KTAG za jún 2013, november 2013 a apríl 2014.

Celkový únik na dani mal byť podľa prokurátora viac ako 150-tisíc eur. Exprezident a bývalý predseda strany Za ľudí vinu popiera. 

Obhajca Andreja Kisku víta podanie obžaloby, pretože konečne budú mať možnosť súdu dokázať, že vyšetrovanie v tejto kauze bolo účelové. 

Kiskov prípad v súvislosti s daňovými únikmi vo firme KTAG začala polícia riešiť ešte v čase, keď ju viedol Tibor Gašpar – dnes obžalovaný v kauze Očistec. Podľa viacerých korunných svedkov fungovala za Gašpara v bezpečnostných zložkách štátu schéma, ktorá pomáhala strane Smer-SD v politickom boji.

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

Medzi ich spôsoby vraj patrili aj účelové stíhania, o ktorých svedčí napríklad bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, ale aj bývalý riaditeľ jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník. 

Aj bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze vypovedá o účelovom stíhaní, ktoré polícia spustila po podozrivom stretnutí. 

Stretnutie podľa Františka Imreczeho organizoval Robert Kaliňák a predmetom bola diskreditácia osoby vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. Stretnutie sa vraj uskutočnilo v kancelárii Roberta Fica ako predsedu vlády. V tom čase chcel údajne Robert Fico od Makóa a Imreczeho vedieť, „v čom ten daňový delikt spočíva“.

Domov
Zdieľať
Diskusia