Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 13:15
Čas čítania 1:46
Viktor Kniš

Exšéf finančnej správy Imrecze vypovedá proti Ficovi. Na úrade vlády vraj s Bödörom organizoval diskreditáciu Kisku

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Podľa bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho sa Robert Fico a Norbert Bödör poznali natoľko dobre, že spolu na úrade vlády riešili, ako zdiskreditovať vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku.

Na úrade vlády sa v čase, keď bol Robert Fico premiérom, údajne konalo stretnutie, na ktorom sa vraj zúčastnili aj vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák, vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar a oligarcha Norbert Bödör.

Fico sa vraj pýtal na Kisku

Okrem nich vraj boli na stretnutí aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Obaja sú obvinení, Imrecze je vo väzbe.

Ako informujú Aktuality.sk, bývalý šéf finančnej správy František Imrecze polícii opísal podrobnosti z tohto stretnutia. Je to vôbec prvýkrát, čo sa verejnosť dozvedá o tom, že kajúcnici vypovedajú priamo proti Robertovi Ficovi. On sám však ich dôveryhodnosť dlhodobo spochybňuje. 

Ľudovít Makó a František Imrecze, keď boli najdôležitejšími funkcionármi daniarov.
Ľudovít Makó a František Imrecze, keď boli najdôležitejšími funkcionármi daniarov. Zdroj: TASR

Stretnutie podľa Františka Imreczeho organizoval Robert Kaliňák a predmetom bola diskreditácia osoby vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. Stretnutie sa vraj uskutočnilo v kancelárii Roberta Fica ako predsedu vlády. V tom čase chcel vraj Robert Fico od Makóa a Imreczeho vedieť, „v čom ten daňový delikt spočíva“.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Keď Makó údajnú schému podozrivého financovania prezidentskej kampane Andreja Kisku vysvetlil, vraj si zavolali aj vtedajšieho ministra financií Petra Kažimíra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia