Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2022, 11:02
Čas čítania 0:56
Ema Stanovská

Vysoký predstaviteľ ruskej bezpečnostnej služby Sergej Beseda skončil pre neúspech na Ukrajine vo väzení, tvrdí expert

Vysoký predstaviteľ ruskej bezpečnostnej služby Sergej Beseda skončil pre neúspech na Ukrajine vo väzení, tvrdí expert
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Beseda patrí medzi najvyšších bezpečnostných predstaviteľov, ktorých Vladimir Putin potrestal za zlyhanie pri invázii na Ukrajine.

Vysoký predstaviteľ Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie (FSB) Sergej Beseda skončil pre neúspech na Ukrajine v moskovskom väzení Lefortovo. Tvrdí to popredný expert na ruské bezpečnostné služby Andrej Soldatov.

Beseda mal na starosti spravodajskú a politickú činnosť v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu. Portál Insider píše, že patrí medzi niekoľkých najvyšších bezpečnostných predstaviteľov, ktorých Vladimir Putin potrestal za zlyhanie pri invázii na Ukrajine.

To, že Besedu previezli do známeho väzenia FSB na okraji Moskvy, oznámil Soldatov v piatok na svojom Twitteri. Dodal, že prípad vyšetruje vojenské vyšetrovacie oddelenie Vyšetrovacieho výboru (GVSU SK).

Beseda a jeho zástupca boli od marca v domácom väzení. Vo väzení Lefortovo väznili počas sovietskej éry politických väzňov.

Bývalý analytik britskej vojenskej rozviedky Phillip Ingram pre Insider povedal, že Putin sa týmito „čistkami“ snaží vyslať ruským veliteľom správu, že ďalšie zlyhania už nebude tolerovať.

Mohlo by ťa zaujímať:
Robert Fico ukazuje, ako vyzerá vlastizrada a kolaborácia s nepriateľom, vraví slovenský veľvyslanec v Prahe Rastislav Káčer
Premiér Heger: Fico a Pellegrini sú ruskí zapredanci. Slovensko je najlepšie vojensky zabezpečené od vzniku republiky
Tieňohra je surový a temný krimitriler o pomste, ktorý ťa šokuje a prekvapí (Recenzia)
Domov
Zdieľať
Diskusia