Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2022, 13:26
Čas čítania 1:03
Dominik Vetrák

Remedy vytvorí pre Rockstar Games remaky Max Payne 1 a 2

Remedy vytvorí pre Rockstar Games remaky Max Payne 1 a 2
Zdroj: Remedy Entertainment/Rockstar Games
TECH MAX PAYNE 1 A 2
Uložiť Uložené

Tvorcovia Max Payne 1 a 2 vytvoria pre novú generáciu konzol remaky.

Fínske herné štúdio Remedy Entertainment celkom nečakane oznámilo, že vytvoria remaky herných klasík Max Payne 1 a Max Payne 2, ktoré vydali v rokoch 2001 a 2003. Remaky vydajú ako jednu hru, no prepracované budú obidve časti. Očakávať môžeš modernú grafiku aj vylepšenia na ich lepšie hranie.

O konkrétnom obsahu hry či potenciálnych zmenách oproti originálnym hrám však tvorcovia zo štúdia Remedy nič nepovedali. Vývoj zaplatí štúdio Rockstar Games, ktorému patrí značka Max Payne. Rockstar Games vydali posledné pokračovanie série Max Payne 3 v roku 2012. Štúdio Remedy na remakoch začne zarábať až po tom, čo tržby z predaja hier zaplatia štúdiu Rockstar Games všetky náklady.

Odporúčané
5 najťažších a najlepších súbojov s bosmi v Elden Ringu. Možno si hru prešiel bez toho, aby si ich vôbec stretol 5 najťažších a najlepších súbojov s bosmi v Elden Ringu. Možno si hru prešiel bez toho, aby si ich vôbec stretol 25. marca 2022, 8:30

Štúdio Remedy aktuálne pracuje na štyroch ďalších hrách (Alan Wake 2, Control 2 a dva multiplayerové či coop projekty).  

Max Payne 1 a Max Payne 2 boli podľa recenzentov vynikajúce akčné hry s depresívnym príbehom pre dospelých. Tvorcovia v nich rozoberali seriózne témy. Hra vynikla aj vďaka svojej hrateľnosti a zábavným mechanikám.

Spomenúť môžeme napríklad spomalenie času, takzvaný bullet time. Bolo to práve štúdio Remedy a hry Max Payne, kto túto obľúbenú hernú mechaniku vytvoril.

Mohlo by ťa zaujímať:
Fico letel súkromným lietadlom s Kaliňákom do tureckého hotela, kde noc stojí skoro 3-tisíc eur. Tvrdí, že išlo o pracovnú cestu
Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy
Orgazmus sa dá dosiahnuť bez dotyku, len meditáciou, potvrdili vedci. Skúmali mozog tejto estónskej jogínky
Domov
Zdieľať
Diskusia