Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 14:36
Čas čítania 0:33
Ivan Koribanič TASR

Od stredy už nebudú rúška v exteriéri povinné, ruší sa aj nutnosť registrácie v e-hranici, informuje minister Vladimír Lengvarský

Od stredy už nebudú rúška v exteriéri povinné, ruší sa aj nutnosť registrácie v e-hranici, informuje minister Vladimír Lengvarský
Zdroj: TASR
ZDRAVIE KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vláda zrušila rúška v exteriéri aj registráciu v e-hranici.

Od 6. apríla už nebude povinnosťou nosiť v exteriéri rúška, výnimku tvoria hromadné podujatia, informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Súčasťou uvoľňovania opatrení je aj zrušená povinnosť registrovať sa v e-hranici po príchode zo zahraničia.

Čo sa týka respirátorov, tie sú teraz povinné aj v exteriéri v prípade, ak vzdialenosť od druhej osoby nie je väčšia ako dva metre. Výnimku tvoria osoby z jednej domácnosti. Toto nariadenie takisto od stredy končí, avšak ako v prípade rúšok, výnimku tvoria hromadné podujatia.

Minister Lengvarský zároveň dodal, že v štádiu rokovania sú aj ďalšie uvoľňovania opatrení.
Na Slovensku pribudlo za posledných 24 hodín podľa PCR testov ďalších 1 465 nových prípadov nákazy koronavírusom, pričom 23 osôb ochoreniu covid-19 podľahlo. Laboratóriá otestovali 4 041 PCR vzoriek. Pozitivita PCR testovania za včerajšok je 36,25 %.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia