Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. apríla 2022, 17:09
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Ruskí vojaci vraj predávajú nakradnuté veci z Ukrajiny. Bielorusom ponúkajú chladničky aj pneumatiky

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Obťažujú ľudí a predávajú im nakradnutý tovar. 🤬

Bielorusi žijúci v pohraničných oblastiach s Ukrajinou pre Slobodnú Európu opísali svoje skúsenosti s ruskými vojakmi. Jednotky, ktoré sa nedávno z Ukrajiny stiahli do Bieloruska, v súčasnosti predávajú veci nakradnuté na Ukrajine, tvrdia miestni ľudia. Tovar sa snažia predávať najmä v južných častiach, ako napríklad v Homeľskej oblasti.

„Berú ‚trofeje‘ ulúpené z Ukrajiny a ponúkajú ich na predaj miestnym obyvateľom. Chladničky, domáce spotrebiče, pneumatiky a čokoľvek, čo príde pod ruku,“ povedal Iľja, ktorý z bezpečnostných dôvodov neprezradil svoje priezvisko.

Odporúčané
Zuzana Čaputová o masakri Ukrajincov: Buča je symbolom hrôzy na Ukrajine. Toto je číre zlo, ktoré treba zastaviť Zuzana Čaputová o masakri Ukrajincov: Buča je symbolom hrôzy na Ukrajine. Toto je číre zlo, ktoré treba zastaviť 3. apríla 2022, 14:27

S predajom rôznych tovarov Bielorusom pritom ruskí vojaci začali vraj ešte pred inváziou na Ukrajinu. Pred 24. februárom sa pokúšali predávať najmä motorovú naftu. Ďalší muž menom Maksim tvrdí, že vojaci v pohraničných častiach obťažujú ľudí a spoznať ich možno aj po pachu, pretože nedbajú na hygienické návyky.

„Keď ideme do obchodu, podľa vône môžeme spoznať, že sú tu. Koniec koncov, nemyslím si, že sa kúpu. Velitelia žijú v normálnych podmienkach... Vojaci žijú v lesoch, v stanoch a dokonca aj v stodolách,“ tvrdí Maksim. V obchodoch okrem iného vo veľkom nakupujú vodku, cigarety či rožky.

Domov
Zdieľať
Diskusia