Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2022, 12:30
Čas čítania 8:16
Martin Adam Pavlík

Zapredaní otroci bažiaci po peniazoch pod nadvládou tyranského netvora. Tak označil DJ Lethal svojich kolegov z Limp Bizkit

Zapredaní otroci bažiaci po peniazoch pod nadvládou tyranského netvora. Tak označil DJ Lethal svojich kolegov z Limp Bizkit
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur
HUDBA LIMP BIZKIT METAL NU METAL RAP
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Američania sa vrátia do Bratislavy 11. augusta, vystúpia v NTC Aréne.

Máloktorá kapela dnes rozdeľuje ľudí do dvoch barikád tak ako práve Limp Bizkit. Nie je tajomstvom, že to je najmä v súvislosti s frontmanom Fredom Durstom. Ten je ukážkovou nafúkanou rockovou hviezdou so všetkými maniermi a určite by sa nestratil ani v prítomnosti Axla Rosa (Guns N' Roses), Liama Gallaghera (Oasis) či Chada Kroegera (Nickelback).

Na jednej strane Američania priniesli na scénu hudobne pestrú, originálnu zmes v podobe nesmrteľných hitov ako Break Stuff, Rollin', Boiler, My Way alebo Gold Cobra, na druhej strane sa nedala prehliadnuť ich arogancia, sebeckosť, kontroverzné výroky či imidž karieristov, ktorí pre peniaze urobia hocičo. Neraz boli označovaní aj za sexistov a mizogýnov. Počas bohatej kariéry si často znepriatelili nielen verejnosť, ale aj viacero hudobníkov a kolegov. 


Limp Bizkit sú svojskí, no predsa len zohrali v druhej polovici 90. rokov a hlavne začiatkom nového milénia dôležitú úlohu vo formovaní hudobného žánru zvaného nu metal, ktorý prefíkane prepojil rap s metalom. Spolu s kapelami ako Linkin Park či Korn patrili medzi tie najväčšie mená vtedajšej éry.

Dokázali sa stať hviezdami s masívnymi predajmi a chceli ísť tak vysoko, ako sa len dá. V súčasnosti už síce patria skôr medzi „nostalgické kapely“, no koncertujú dodnes, pričom ich vystúpenia stále majú nezameniteľnú atmosféru a energiu. Možno aj ty sa preto tešíš na ich návrat do Bratislavy. Kapela totiž po odloženom turné nakoniec vystúpi v NTC Aréne 11. augusta. 



Čakanie na ich koncert si môžeš skrátiť naším článkom, v ktorom ti priblížime niekoľko zaujímavostí o kapele a jej členoch, ktoré si možno nevedel. Príbehy umelcov, filmárov či hudobníkov sú síce miestami bizarné, no často i nesmierne inšpiratívne a pútavé, preto ti ich pravidelne prinášame. Ak chceš viac profilov slávnych kapiel či podobných článkov o rôznych zaujímavostiach z ich života, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

1. Prídeme si po teba a zabijeme ťa

Sú ľudia, s ktorými sa jednoducho netreba zahrávať, ale Fredovi Durstovi je úplne jedno, čo povie, komu to povie a tiež kedy. Podľa MTV si však svojimi bezohľadnými vyjadreniami spravil v roku 1999 rad nepriateľov. Fanúšikov konkurenčnej kapely Slipknot totiž nazval bandou tučných, škaredých deciek. To sa rozhodne nepáčilo spevákovi skupiny Coreymu Taylorovi. 


Počas jedného koncertu preto Taylor priamo na javisku v New Yorku Durstovi odkázal: „Fred, možno máš veľa peňazí a je ťa vidno po celom svete, ale keď budeš hovoriť s*ačky o našich fanúšikoch, zabijeme ťa.“ O rok neskôr to zopakoval ešte hlasnejšie priamo do televízie počas živého vysielania, keď agresívne zakričal: „Prídeme si po teba a zabijeme ťa.“

Taylor neskôr v inom rozhovore dodal, že Durst je podľa neho síce dobrý biznismen, ale rozhodne nie dobrý umelec. V každom prípade, Durst od Taylorovho varovania nič zlé na fanúšikov Slipknotu nepovedal. Bohvie prečo.

2. Od videoklipov až k Zlatým malinám

Miluješ videoklipy ku skladbám Take a Look Around, Nookie, My Generation, Re-Arranged či Behind Blue Eyes, kde hrá napríklad Halle Berry? Bol to práve Durst, kto ich okrem toho, že si v nich, samozrejme, zahral hlavnú úlohu, aj režíroval. Na režisérskej stoličke sedel aj počas nakrúcania kultového klipu kapely Korn k piesni Falling Away from Me, keďže je veľmi dobrý priateľ s frontmanom skupiny Jonathanom Davisom.


Durst režíroval zopár klipov aj rockovej kapele Puddle of Mudd. Jeho režisérske ambície však neostali len pri videoklipoch. V roku 2007 debutoval celovečerným filmom Student Charlie Banks, kde si zahrali napríklad Sebastian Stan či Jesse Eisenberg. O rok neskôr nakrútil športovú drámu The Longshots, v ktorej si hlavnú úlohu zahral Ice Cube. Jeho tretí celovečerný film nesie názov The Fanatic. Režíroval ho a aj k nemu napísal scenár.

Veľký úspech však veru nemal. Na filmových anticenách Zlaté maliny bol jeho triler nominovaný v troch kategóriách: najhorší film, najhorší režisér a najhorší herec v hlavnej úlohe. Durst síce nomináciu nepremenil, ale Travolta áno.

Wes Borland a Fred Durst.
Wes Borland a Fred Durst. Zdroj: Getty Images/KMazur/WireImage

3. Tyranský netvor

V roku 2012 došlo v kapele k rozsiahlym hádkam, čo vyvrcholilo tým, že z kapely odišiel jeden z členov – DJ Lethal, vlastným menom Leors Dimants. Podľa magazínu Loudwire bolo dôvodom Durstovo obrovské ego. Dimants po odchode z kapely v návale hnevu napísal na Twitteri: „Nie som ničí dídžej. Nepatrím medzi tých, ktorí niekomu bozkávajú zadok. Radšej by som zomrel, ako by som bol otrokom.“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 112667 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako nazval svojich bývalých kolegov z kapely DJ Lethal po tom, čo kapelu načas opustil.
  • Aká tragédia sa stala počas jedného koncertu kapely Limp Bizkit.
  • Po akom incidente bol zatknutý frontman kapely Fred Durst.
  • Akú sumu požadoval Durst od prevádzkovateľov webových stránok, ktoré zverejnili jeho podomácky vyrobené sexuálne video.
  • Prečo bol koncert Limp Bizkit na festivale Woodstock v roku 1999 totálnou katastrofou pre organizátorov.
  • Prečo gitarista Wes Borland odišiel z kapely.
  • Čomu sa Borland venuje okrem hrania v kapele.
  • Čo vraví Borland na obvinenia voči Marilynovi Mansonovi. 
Domov
Zdieľať
Diskusia