Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2022, 16:08
Čas čítania 0:35
Martin Adam Pavlík

Roman Abramovič pomôže nastoliť mier medzi Ruskom a Ukrajinou. Jeho zapojenie do rokovaní odsúhlasil Putin

Roman Abramovič pomôže nastoliť mier medzi Ruskom a Ukrajinou. Jeho zapojenie do rokovaní odsúhlasil Putin
Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner
NEWS ROMAN ABRAMOVIČ RUSKO UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Rusko-izraelský miliardár a majiteľ anglického klubu Chelsea je spolu s ďalšími oligarchami na sankčnom zozname Veľkej Británie a Európskej únie.

Ruský prezident Vladimir Putin osobne schválil zapojenie oligarchu Romana Abramoviča do rokovaní s Ukrajinou, informujú TV Noviny

Rusko-izraelský miliardár a majiteľ anglického klubu Chelsea je spolu s ďalšími oligarchami na sankčnom zozname Veľkej Británie a Európskej únie. Ten vznikol krátko po tom, ako Rusi 24. februára napadli Ukrajinu.

Abramovič
Zdroj: TASR/AP


Nexta informovala o tom, že Abramovič sa už stretol s predstaviteľom kancelárie ukrajinského prezidenta. Podľa denníka Financial Times sa vraj Abramovič už koncom februára usiloval o Putinov súhlas s tým, aby mohol pomôcť pri rokovaniach o prímerí medzi Kyjevom a Moskvou. 

Denník Pravda vo štvrtok napísal na základe informácií The Wall Street Journal, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s americkým prezidentom Joeom Bidenom a poradil mu, aby USA nezavádzali sankcie proti Abramovičovi. Dôvodom má byť práve jeho pomoc pri nastolení mieru medzi krajinami. 

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia