Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2022, 8:02
Čas čítania 1:24
Jakub Paulík

Miloslavov: Obvinená tvrdí, že 11-ročné dievča vyzliekla nechtiac. Fackala ho, aby sa prebralo

NEWS ÚTOK V MILOSLAVOVE
Uložiť Uložené

Vyšetrovateľ hlavnú aktérku vypočul. Obvinenia poprela.

Začiatkom roka Slovensko ostro sledovalo vývoj prípadu brutálneho útoku v Miloslavove, keď partia mladých ľudí opila a zbila 11-ročné dievča. Pri útoku bolo prítomných 10 detí. TV Markíza zverejnila časť výpovede hlavnej aktérky, ktorá je obvinená z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Zbité dievča podľa jej tvrdenia fackala len preto, aby sa prebralo, a vyzliekla ho omylom.

„Bránila sa tým, že pri zdvíhaní poškodenej, ktorá bola pod vplyvom, došlo nedopatrením k jej vyzlečeniu. Obvinenú vyšetrujú psychiatri na účely diagnostikovania jej osobnostných čŕt,“ vyjadril sa pre Markízu bratislavský krajský prokurátor Rastislav Remeta.

Odporúčané
„Detské gangy“ na Slovensku: díler chcel zo 14-ročnej frajerky spraviť prostitútku (Rozhovor) „Detské gangy“ na Slovensku: díler chcel zo 14-ročnej frajerky spraviť prostitútku (Rozhovor) 30. januára 2022, 9:30

Z jej výpovede vyplýva, že dievča údajne udrel iný tínedžer, a všetky obvinenia poprela. Svedok v prípade však, naopak, tvrdí, že údajná agresorka 11-ročné dievča hádzala o zem a dievča bili viaceré osoby.

Dvaja ďalší členovia partie, ktorí boli pri útoku, sú umiestnení v špecializovanom diagnostickom zariadení. Jeden z nich, ktorý vraj dievča udrel, mal v danom čase menej ako 14 rokov, a tak ho nemôžu obviniť. U ďalších maloletých členov skupiny podľa prokurátora naďalej prebieha vyšetrovanie v ich rodinách, pri ktorom je prítomný aj psychológ.

Nejde o ojedinelý prípad

Tvrdé šikanovanie zo strany mnohočlenných skupín nie je pritom na Slovensku žiadnou novinkou. Prípady, ktoré za dlhoročnú prax riešil odborník na prevenciu kriminality Miroslav Schlesinger, sa týkali aj podobných partií. V rozhovore pre Refresher objasnil, ako takéto detské partie fungujú a v čom sa pri šikanovaní odlišujú chlapci od dievčat.

„Chlapci zväčša konajú priamo a nejdú cez manipuláciu kolektívu. Automaticky nastúpi agresivita. Dievčatá sú však zväčša sofistikovanejšie. Začínajú tým, že obeť odrežú od kolektívu a následne kolektív poštvú proti nej. Potom si s ňou už robia, čo chcú. Bitky, kopance, facky. To všetko si nakrúcajú na mobily a šíria medzi sebou,“ vysvetlil.

Porozprával nám aj o prípade, keď chcel drogový díler zo svojej neplnoletej frajerky spraviť prostitútku. „Dievčina povedala, že jej priateľ ju naučí variť pervitín, bude mať svoju sieť a začne dílovať medzi mladými, lebo je po tom veľký dopyt. Keď sme s ňou mali u nás v kancelárii rozhovor, viedli sme nenútenú debatu o všetkom, čo drogový svet prináša. Vrátane toho, ako si díleri pripravujú mladé dievčatá na prostitúciu,“ povedal Schlesinger.

Odporúčané
Každé dieťa prežíva šikanovanie inak, ale všetky obete spája zmena v správaní. Takto rozoznáš, či niekomu v tvojom okolí ubližujú Každé dieťa prežíva šikanovanie inak, ale všetky obete spája zmena v správaní. Takto rozoznáš, či niekomu v tvojom okolí ubližujú 21. januára 2022, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia