Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Grape
23. marca 2022, 17:00
Čas čítania 1:29
Sponzorovaný obsah

Na Grape sa predstavia The Vaccines. Otvárali koncerty najväčším rockovým kapelám a prirovnávali ich k The Ramones

HUDBA FESTIVAL GRAPE
Uložiť Uložené

Indie-rockovú kapelu žánrovo doplní interpret SYML.

Organizátori festivalu Grape neustále prekvapujú fanúšikov zverejňovaním atraktívneho line-upu. Na rozlúčku s letom si už môžeš kúpiť lístky, festival bude na letisku v Trenčíne, a to 12 – 13. augusta. Pravidelne ťa informujeme o nových menách, zhrňme si niektoré známe: Years & Years, Woodkid, Milky Chance, Boy Pablo, The Blaze a Tommy Cash. Zoznam doplnia tentoraz The VaccinesSYML, oboch interpretov žánrovo spája alternatíva a indie. 

kúp si lístok

The Vaccines

V súčasnosti patria k popredným reprezentantom britskej hudobnej scény, od svojho vzniku v roku 2010 predali už viac ako dva milióny nahrávok. Kapelu tvoria Justin Young (vokály, gitara), Freddie Cowan (gitara, vokály), Árni Árnason (basa, vokály), Tim Lanham (klávesy) a Yoann Intoni (bicie). Úspech prišiel už s debutovým albumom v roku 2011 What Did You Expect from the Vaccines?, ktorý sa stal dokonca platinovým. V tom čase bol aj najpredávanejším albumom vo Veľkej Británii, kritici ich prirovnávali k slávnym The Ramones. Minulý rok oslávili od vydania prvého albumu okrúhlych desať rokov, pri tejto príležitosti pripravili ďalší, Back in Love City, ktorý je ich piaty.

Turné robili naozaj vo veľkom, otvárali vystúpenia najväčších rockových kapiel ako The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys, Muse alebo Imagine Dragons. Ich vlastné koncerty sú pravidelne rýchlo vypredané, predviedli skvelú šou na najväčších festivaloch ako Glastonbury či Reading/Leeds.

Vyslúžili si viaceré nominácie a každý z albumov sa v anglických hudobných rebríčkoch dostal do kategórie TOP 5. S druhým albumom Come of Age to dotiahli až na prvé miesto hitparád. Tento rok potešili fanúšikov novinkou, singlom Thunder Fever. Vo videu si môžeš pozrieť, ako to vedia roztočiť na festivale.

Lístok na Grape

SYML

Pod týmto pseudonymom vystupuje skladateľ, producent a multiinštrumentalista Brian Fennell, známy aj ako bývalý frontman indie-rockovej kapely Barcelona. Pre jeho tvorbu sú typické jemné, melancholické texty, v ktorých sa vyrovnáva so smútkom bežného života. Na scénu prerazil v roku 2017 so singlom Where's My Love, ktorý zaznel v známom tínedžerskom dramatickom seriáli Teen Wolf. Táto skladba sa udržala v rebríčku Billboard's Hot Rock Songs až 20 týždňov. Má už vydaných niekoľko EPs (niečo ako krátky album, má len 4 – 7 piesní), rovnomenný debutový album vydal v roku 2019. Minulý rok vydal Sacred Spaces, je to album zo živého vystúpenia v Katedrále svätého Marka v Seattli.

Domov
Zdieľať
Diskusia