Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. marca 2022, 21:08
Čas čítania 1:18
Jakub Paulík Dominik Vetrák

Oficiálne: Zaklínač bude mať novú hru. Čo o nej vieme?

Oficiálne: Zaklínač bude mať novú hru. Čo o nej vieme?
Zdroj: CD Projekt Red
NEWS ZAKLÍNAČ NOVÁ HRA
Uložiť Uložené

Prítomnosť Geralta v príbehu je momentálne neistá.

Štúdio CD Projekt Red stojace za hernou sériou Zaklínača oficiálne oznámilo, že pracuje na novej hre zo sveta spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Za zaklínača Geralta sme si mohli zahrať naposledy v The Witcher 3: Wild Hunt, ktorá fanúšikom predstavila otvorený svet s množstvom fantastických hlavných a vedľajších dobrodružstiev.

Na Witchera trojku neskôr nadviazala dvojica datadiskov Hearts of Stone a Blood and Wine, v ktorých sa objavili viaceré knižné postavy, ako napríklad Regis či vládkyňa Toussaintu Anna Henrietta. Dej čerstvo oznámenej hry, ktorý by mal rozbehnúť novú ságu, je neznámy, no plagát naznačuje, že sa možno pozrieme aj na zaklínačov zo Školy vlka.

Odporúčané
Gran Turismo 7 sa nedalo hrať 30 hodín. Hráči nadávajú na šialene predražené mikrotransakcie, bez ktorých nezískaš luxusné autá Gran Turismo 7 sa nedalo hrať 30 hodín. Hráči nadávajú na šialene predražené mikrotransakcie, bez ktorých nezískaš luxusné autá 18. marca 2022, 19:30

Vidíme na ňom totiž zaklínačský medailón podobajúci sa na ten, ktorý v tretej hre nosila Ciri, Geraltova adoptívna dcéra. Keďže je však medailón pokrytý snehom, môže ísť aj o medailón školy Mačky alebo o úplne novú školu, ktorú ešte nepoznáme. Na plagáte vidíme aj nápis, že pôjde o začiatok novej ságy. Rozhodne sa tak dočkáme viacerých častí. 

Či v hre budú aj zaklínači Geralt, Eskel a ďalší preživší zaklínači z Kaer Morhen, zatiaľ nevieme. Hra pobeží na novom Unreal Engine 5 od spoločnosti Epic Games. Vďaka tomu by mala z technologického hľadiska vyzerať a fungovať oveľa lepšie ako posledná hra štúdia CD Projekt Red – Cyberpunk 2077.

Zaklínač Cyberpunk
Zdroj: CD Projekt Red

Herné štúdio CD Projekt Red zároveň oznámilo, že tvorcovia zo štúdia Epic Games im budú pomáhať s prácou na engine (herný engine je nástroj, vďaka ktorému vznikajú herné mechanizmy – pozn. red.). Štúdio CD Projekt Red doteraz vyvíjalo hry na svojom Red Engine. Je možné, že zmenu enginu vyvolal problematický vývoj hry Cyberpunk 2077

Predpokladaný dátum vydania štúdio CD Projekt Red zatiaľ neoznámilo. Z pozície režiséra ju vedie Jason Slama. Ten nemá s režírovaním hier bohaté skúsenosti. Šesť rokov pracoval v spoločnosti Ubisoft ako programátor a osem rokov v štúdiu CD Projekt Red, kde okrem iného v rokoch 2018 až 2021 režíroval tím vytvárajúci kartovú hru Gwent. Na novej Witcher hre pracuje podľa informácií na svojom účte na LinkedIn od júna 2021. 

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt Red
Domov
Zdieľať
Diskusia