Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2022, 15:59
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

„Pľac“ seriálu Lupin o francúzskom zlodejovi vyraboval gang vyzbrojený svetlicami. Vzali si veci za viac ako 300-tisíc eur

„Pľac“ seriálu Lupin o francúzskom zlodejovi vyraboval gang vyzbrojený svetlicami. Vzali si veci za viac ako 300-tisíc eur
Zdroj: Netflix
ZAUJÍMAVOSTI KRÁDEŽ LUPIN
Uložiť Uložené

Útok na filmárov sa udial počas bieleho dňa. Na pľaci bol aj Omar Sy.

Sedem ľudí vo veku 13 až 21 rokov obvinili z ozbrojenej lúpeže. Spolu s ďalšími zaútočili na francúzske štúdio, v ktorom sa nahrával seriál Lupin, informuje BBC. K lúpeži došlo vo februári 2022 a z miesta počas bieleho dňa ukradli zariadenie v hodnote viac ako 300-tisíc eur.

Prerušili nahrávanie ohňostrojom

Zhruba dvadsiatka ľudí zahalených kapucňami zaútočila na členov produkcie tým, že na nich vystrelili ohňostroj. Medzi nimi bola aj hviezda seriálu Lupin Omar Sy. Nikto z prítomných sa počas lúpeže nezranil.

V čase útoku nahrávali v parížskej štvrti Nanterre a útok ich donútil na istý čas produkciu zastaviť.

Hlavná postava Assane Diop.
Hlavná postava Assane Diop. Zdroj: Netflix

Polícia obvinila sedem ľudí z ozbrojenej lúpeže organizovanej skupiny. Traja sa nachádzajú vo väzbe a štyria sú pod dohľadom súdu. Polícia naďalej pátra po ďalších útočníkoch a podarilo sa jej získať aspoň časť ukradnutého majetku.

Lupin je francúzsky detektívny seriál s prvkami nevtieravého humoru. Príbeh je inšpirovaný známym francúzskym majstrom „prevleku“ Arsenom Lupinom, o ktorom písal knihy spisovateľ Maurice Leblanc.

Odporúčané
Videli sme dve nové časti francúzskej krimi série Lupin. Oplatilo sa na ňu čakať a prečo si Assane vykope vlastný hrob? Videli sme dve nové časti francúzskej krimi série Lupin. Oplatilo sa na ňu čakať a prečo si Assane vykope vlastný hrob? 6. októbra 2023, 17:00

Lúpeží z nahrávania netflixovských seriálov pribúda. Podľa BBC len deň pred útokom v Paríži zaútočili zlodeji aj vo Veľkej Británii. V South Yorkshire ukradli viac ako 200 rekvizít zo seriálu The Crown v celkovej hodnote skoro 150-tisíc libier.

Domov
Zdieľať
Diskusia