Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2022, 17:43
Čas čítania 0:47
Tímea Krauszová TASR

Futbalový zápas prerušil ekoaktivista, ktorý sa priviazal sťahovacou páskou k bránke. Vyslobodiť ho museli kliešťami

Futbalový zápas prerušil ekoaktivista, ktorý sa priviazal sťahovacou páskou k bránke. Vyslobodiť ho museli kliešťami
Zdroj: Getty Images/Michael Regan
ŠPORT FUTBAL ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Protestoval proti využívaniu fosílnych palív.

Ekoaktivista sa počas zápasu anglickej Premier League priviazal sťahovacou páskou k bránke. Pásku mal okolo krku a skoro 10 minút sa pre jeho protest nedalo pokračovať v zápase. Napokon ho vyslobodili obrovskými kliešťami, informuje Independent.

Eska páskou za životné prostredie

Išlo o 20. kolo anglickej ligy, ktorú začiatkom druhého polčasu prerušili ekoaktivisti. Tí sa na protest postavili na hraciu plochu a zastavili zápas na skoro desať minút.

zápas, anglicko, sťahovacia páska, protest
Zdroj: Getty Images/Michael Regan

Jeden z nich sa pripútal k tyčke bránky sťahovacou páskou, organizátori museli na jeho vyslobodenie použiť kliešte. K incidentu sa prihlásila oficiálnou tlačovou správou skupina Just Stop Oil, lobujúca za zastavenie ťažby fosílnych palív.

„Správa za správou mi ukazuje, že moja budúcnosť bude strašná, ale vláda mi hovorí, že nemám mať obavy a mám si odkladať na dôchodok,“ napísal na Facebooku cez stránku organizácie len 21-ročný Louis.

Vraví, že sa ľudia majú postaviť vláde na odpor a uvedomiť si, že životné prostredie planéty je každým dňom viac zničené. „Môžeme si vybrať vzdorovať tejto vláde, ktorá nás podvádza, a rozhodnúť sa vystúpiť proti nej a nepostávať len tak.“

Odporúčané
Suplementy pre športovcov – od začiatočníkov po pokročilých Suplementy pre športovcov – od začiatočníkov po pokročilých 27. marca 2024, 13:30

Everton napokon zápas proti Newcastlu United vyhral 1 : 0. Za Newcastle, ktorý je v tabuľke 14., odchytal celý zápas slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

Domov
Zdieľať
Diskusia