Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022, 15:08
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer TASR

Polícia obvinila muža, ktorý vyzýval na Facebooku na súboj policajta

Polícia obvinila muža, ktorý vyzýval na Facebooku na súboj policajta
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Trnavský kraj
NEWS FACEBOOK POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Páchateľ obhajujúci antirúškarov zo supermarketu môže putovať na tri roky za mreže.

Muža, ktorý na Facebooku vyzýval na súboj policajta, dnes polícia obvinila z prečinu útoku na verejného činiteľa. 45-ročný muž z Nitrianskeho kraja sa chcel biť s policajtom, ktorý zasahoval počas „antirúškarskej“ blokády piešťanského supermarketu ešte v novembri 2021. V prípade dokázania viny mu podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Zlatice Antalovej hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.


Muž podľa slov hovorkyne po prehodnotení situácie svoj status síce vymazal, no trestný čin už spáchal. Polícia sa vraj v poslednom čase zaoberá zvýšeným počtom podobných prípadov, pri ktorých prichádza k osočovaniu, vyhrážkam alebo výzvam na bitku. Páchatelia si podľa Zlatice Antalovej najčastejšie vôbec neuvedomujú závažnosť svojho konania, a to, že zákon porušujú, aj keď nepríde k fyzickej konfrontácii „zoči-voči“, ale „len“ cez status na sociálnej sieti.


Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že konanie na internete je postihnuteľné a má rovnakú váhu ako správanie v reálnom svete. Rozhodujúce je vždy len to, či sa obeť cíti skutočne ohrozená na živote alebo zdraví. Zlatica Antalová preto vyzýva používateľov sociálnych sietí na väčšiu obozretnosť. „Radšej si všetko poriadne premyslite a nezverejňujte nič, čo by ste mohli neskôr ľutovať. Nezabúdajte, ste plne zodpovední za každý jeden status či komentár, ktorý zverejníte.“

Domov
Zdieľať
Diskusia