Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2022 o 20:29
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Seriál Obi-Wan Kenobi mal byť temnejší. Štúdio Disney však vyškrtlo postavu Darth Maula a pridalo scény pre detského diváka

Seriál Obi-Wan Kenobi mal byť temnejší. Štúdio Disney však vyškrtlo postavu Darth Maula a pridalo scény pre detského diváka
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY OBI-WAN KENOBI
Uložiť Uložené

Disney tvorcom seriálu Obi-Wan Kenobi zo sveta Star Wars nedovolili natočiť si ho podľa seba.

Kathleen Kennedy, šéfka štúdia Lucasfilm produkujúceho seriály a filmy zo sveta Star Wars, v rozhovore pre magazín Entertainment Weekly prezradila, že seriál Obi-Wan Kenobi sa v priebehu tvorby výrazne zmenil. V roku 2020 sa produkcia na päť mesiacov zastavila, aby mohli prepísať scenár.

Scenárista Hossein Amini napísal veľmi temný príbeh. Tvorcovia z Lucasfilmu a Disney sa rozhodli, že je potrebné celý ho prepísať a vniesť do seriálu viac nádeje a optimistických aspektov. Scenárista Joby Harold následne seriál výrazne upravil. 

Odporúčané
10 milovaných seriálov, ktoré sa končia v roku 2022 10 milovaných seriálov, ktoré sa končia v roku 2022 10. marca 2022 o 19:30

Jednou zo zmien, ktorú noví tvorcovia urobili, bolo, že z príbehu odstránili postavu Darth Maula. Hrať ho mal Ray Park, ktorý postavu stvárnil aj v Star Wars: The Phantom Menace. Ide o veľmi obľúbeného záporáka z filmovej ságy, ktorý sa objavoval hlavne v komiksoch a animovaných seriáloch, zatiaľ čo hrané filmy a seriály ho až na pár sekúnd úplne ignorovali. 

Zdroje magazínu The Hollywood Reporter tvrdia, že Darth Maul mal byť jedným zo záporákov, ktorí mali loviť Obi-Wana a Luka Skywalkera. Luke by v tomto príbehu bol stále malým chlapcom, ktorého Obi-Wan ukrýva na planéte Tatooine. Táto verzia príbehu sa však nepáčila dôležitým tvorcom v štúdiu Lucasfilm – Davovi Filonimu a Jonovi Favreauovi.

Tí sa údajne báli, že príbeh skúseného bojovníka ochraňujúceho bezbranné dieťa sa bude príliš podobať na dej iného Star Wars seriálu Mandalorian. Preto sa táto verzia údajne prerobila. Darth Maula odstránili a ako záporák ho nahradil Darth Vader. Rolu Darth Vadera/Anakina Skywalkera si zopakuje herec Hayden Christensen, ktorý postavu stvárnil v prequelovej trilógii, a teda v epizódach Star Wars I, II a III.

Seriál Obi-Wan uvidíme na streamovacej platforme Disney+ 25. mája 2022, keď vyjde prvá z celkovo šiestich epizód. Bude to na deň presne 45 rokov od premiéry snímky Star Wars, v ktorej sa postava Obi-Wana objavila prvýkrát. Hral ju vtedy dnes už zosnulý herec Alec Guiness.

Odporúčané
RECENZIA: Obi-Wan Kenobi RECENZIA: Obi-Wan Kenobi 23. júna 2022 o 11:30

Tvorcovia zo štúdií Disney a Lucasfilm pred pár dňami ohlásili, že už aktívne rozmýšľajú o prípadnej druhej sérii seriálu, hoci to mal byť príbeh len na jednu sériu.

Star Wars Obi-Wan
Zdroj: Joblo/Lucasfilm
Domov
Zdieľať
Diskusia