Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2022, 16:47
Čas čítania 0:54
Tímea Krauszová

Na Ukrajine zabili už tretieho ruského generála

Na Ukrajine zabili už tretieho ruského generála
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ukrajinskí vojaci zabili ďalšieho ruského generála.

Podľa ukrajinskej rozviedky v bojoch na Ukrajine padli už dvaja ruskí generáli Andrej Suchoveckij aj Vitalij Gerasimov. Západné autority v piatok podľa Guardianu potvrdili aj zabitie tretieho vysokopostaveného člena ruskej armády. 

Podľa spravodajských webov Sky News a BBC by malo ísť o generálmajora Andreja Kolesnikova, veliteľa 29. armády Východného vojenského okruhu.

Ďalší zabitý generál

Podľa odhadov je na Ukrajine na „špeciálnej operácii“ zhruba dvadsať generálov, ktorí inváziu vedú, informuje Guardian. V pomere teda ide o veľký počet úmrtí vysokopostavených členov ruskej armády.

Vzhľadom na to, ako blízko sa nachádzajú k frontu, je možné, že ruské vojská nie sú schopné rozhodovať sa samostatne alebo sa bez príkazu boja pohnúť vpred, napísal na Twitteri Dan Sabbagh, novinár Guardianu, ktorý sa špecializuje na bezpečnosť.

Odporúčané
Ako je možné, že Ukrajinci už zabili dvoch ruských generálov? Ukazuje sa zaostalosť armády Ruska v celej nahote, hovorí expert Ako je možné, že Ukrajinci už zabili dvoch ruských generálov? Ukazuje sa zaostalosť armády Ruska v celej nahote, hovorí expert 10. marca 2022, 9:30

Smrť takto vysokopostavených vojenských hodnostárov priamo na bojisku nie je bežnou záležitosťou. Na porovnanie, americký generál naposledy zahynul pri vnútornej sabotáži v roku 2014 v Afganistane a predtým žiadny americký generál nezomrel viac ako 40 rokov. Na to, ako je možné, že v roku 2022 zomierajú ruskí generáli pri frontovej línii, sme sa pýtali expertov. Tu nájdeš ich odpovede.

Domov
Zdieľať
Diskusia