Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Lovestream.  
8. marca 2022, 11:30
Čas čítania 2:39
redakcia

Nový slovenský hudobný festival Lovestream odhalil ďalšie meno. Príde talentovaný popový spevák Calum Scott

Nový slovenský hudobný festival Lovestream odhalil ďalšie meno. Príde talentovaný popový spevák Calum Scott
Zdroj: LOVESTREAM FESTIVAL
HUDBA LOVESTREAM FESTIVAL
Uložiť Uložené

Okrem toho sa potešia aj fanúšikovia slovenskej hudobnej scény.

O aktuálnych festivalových novinkách ťa vždy informujeme a výnimkou nie je ani nový slovenský hudobný festival Lovestream. Počas posledných týždňov sme ti už predstavili veľmi lákavý lineup, ktorý teraz dopĺňajú o ďalšie mená. Na malé pripomenutie, na futbalovom štadióne Tehelné pole v Bratislave uvidíš známe mená ako Dua Lipa, Red Hot Chili Peppers či Lost Frequencies. Festival bude 10. – 12. júna a lístky si môžeš kúpiť už teraz. 

chcem lístok

Britská popová hviezda Calum Scott

V posledný festivalový deň na pódiu uvidíš talentovaného speváka Caluma Scotta, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal vďaka účasti v súťaži Britain’s Got Talent v roku 2016. Získal uznanie od popredného odborníka na popmusic Simona Cowella (známy ako veľmi prísny porotca), ktorý zhodnotil jeho vystúpenie v súťaži: „Za celý čas, čo som v tejto šou, som nepočul muža s takým talentom, ako máš ty.“ Po odvysielaní si získal veľa fanúšikov a jeho nadanie potvrdilo niekoľko platinových ocenení či miliardy kombinovaných streamov po celom svete. Dnes patrí k absolútnej špičke interpretov.

Calum Scott.
Calum Scott. Zdroj: LOVESTREAM FESTIVAL

Pre Caluma Scotta je typické, že počas koncertov necháva voľný priebeh svojim emóciám, neraz ho fanúšikovia videli plakať priamo na pódiu. Svoje vnútorné konflikty, ktoré spracoval napríklad vo forme balady If Our Love is Wrong, dáva najavo aj pri živom vystúpení. Navyše dokáže strhnúť dav skvelými popovými skladbami ako Give Me Something, pri ktorých doslova skáče po pódiu a užíva si svoj život.

 
V lete 2021 vydal ďalšiu hitovku Where Are You Now, ktorú pripravil spoločne s belgickým umelcom menom Lost Frequencies, ktorý vystúpi na festivale Lovestream o deň skôr. Skladba sa stala ďalším veľkým hitom na niekoľko mesiacov a len na Youtube má viac ako 42,5 milióna pozretí. 

Na svoje si prídu aj fanúšikovia domácej scény

Posledný deň festivalu bude patriť aj slovenským kapelám. Skvele tak žánrovo doplnia atmosféru, ktorú prinesie jedna z najväčších rockových kapiel Red Hot Chili Peppers. Svoje najväčšie hity odpália aj Inekafe, Horkýže Slíže a No Name.


 „Od Red Hot Chili Peppers nás najviac ovplyvnil album Californication, rok 1999 a my sme akurát nahrávali svoj druhý album Čumil. Skvelé obdobie. RHCP sú symbolom toho, že v jednoduchosti je krása. Minimum nástrojov a maximum nápadov,“ povedal Vratko Rohoň z Inekafe. Slovenská kapela počas svojej 27-ročnej histórie vydala 14 hudobných nosičov. Už dve generácie si spievajú ich chytľavé skladby ako Ružová záhrada, Ďakujeme vám, Úspešne zapojení či aktuálnu novinku Málo z decembra minulého roka.

lovestream
Zdroj: LOVESTREAM FESTIVAL

Spomínaná americká rocková kapela si môže pripísať vplyv aj na No Name. „V čase, keď sme začínali a nemali sme dostatok hitov na to, aby sme odohrali celú hodinu, sme vymýšľali všetko možné, len aby sme udržali pozornosť divákov, ktorí, logicky, od začiatku chceli Žily a Ty a tvoja sestra… Náš Zoli mal rapovú vsuvku, kde v rámci práce s publikom kričal give it away now. Možno bude šanca im za to poďakovať,“ povedal spevák Igor Timko. Give It Away Now je jeden z najväčších hitov Red Hot Chili Peppers, ktorý vyšiel ešte v 90. rokoch. Do dnešného dňa je to jedna z ich najviac ráz vypočutých skladieb, na koncerte ju zahrali takmer osemstokrát. 


Punk, ktorý zaručene rozprúdi emócie v dave, prinesie na pódium Lovestreamu kapela Horkýže Slíže. „Keď som sa dozvedel, že budú hrať u nás Red Hot Chili Peppers, išiel som si na nich kúpiť lístky. Pre istotu som sa pozrel do nášho kapelového kalendára, či tam nemáme nejaký koncert, a bolo tam napísané BA s otáznikom. Tak som volal nášmu booking manažérovi, na koľko percent je to potvrdené, pretože vtedy chcem ísť na RHCP, a on mi povedal, že to hráme s nimi. Takže dvojnásobná radosť. Samozrejme, mám k nim kladný vzťah,“ prezradil líder skupiny Kuko. Horkýže Slíže už môžeme nazvať legendami česko-slovenskej hudobnej scény, bavia fanúšikov už desiatky rokov, dokážu veľmi trefne riešiť bežné životné situácie, s ktorými sa ľudia vedia stotožniť. 

Na koho zo zverejnených mien sa tešíš najviac? Pripomíname, že festival bude 10. – 12. júna v Bratislave a tešiť sa môžeš na interpretov ako Dua Lipa, Red Hot Chili Peppers, Lost Frequencies, Zoe Wess a Zara Larsson.

kúp lístok
Domov
Zdieľať
Diskusia