Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 11:07
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Dajme ruským vojakom 3 000 eur a trojročné pracovné povolenie v EÚ, navrhol europoslanec. Rusov treba motivovať k dezercii, tvrdí

NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Europoslanec Radek Sikorski prišiel s návrhom, ako motivovať ruských vojakov k dezercii.

Ruským vojakom treba ponúknuť finančnú motiváciu aj povolenie na pobyt v Európskej únii, nech zložia zbrane. S takýmto nápadom prišiel poslanec Európskeho parlamentu Radek Sikorski z Poľska, ktorý svoju predstavu zverejnil v statuse na Twitteri.

Sikorski vyzval predsedníčku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú, aby Európska únia strategicky použila svoju „mäkkú silu“, čo predstavuje spôsob vplyvu bez použitia vojenskej sily.

„Môžeme ruským vojakom ako dezertérom ponúknuť 3 000 eur a trojročné pracovné povolenie,“ napísal Sikorski na Twitteri s odvolaním sa na historickú skúsenosť, keď takto motivovalo západné Nemecko obyvateľov socialistickej Nemeckej demokratickej republiky na prekročenie Berlínskeho múru.

Ak by Európska komisia takýto návrh predložila do Európskeho parlamentu, Sikorski je podľa vlastných slov pripravený ho podporiť.

Sikorski vyhlásil, že ruským vojakom by mohla Európska únia ponúknuť extra bonus v prípade, ak sa nielenže vzdajú, ale Ukrajincom aj odovzdajú svoj tank, obrnené vozidlo, raketový systém, stíhačku či šéfa ozbrojených síl. 

Domov
Zdieľať
Diskusia