Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022 o 9:26
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

„Neverili sme, že zaútočíme na Ukrajinu.“ Traja ruskí vojnoví zajatci prehovorili o tom, ako Putin vydal rozkaz na inváziu

NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Traja ruskí policajti, ktorých ukrajinské jednotky zajali počas invázie, prehovorili o tom, ako si dlho mysleli, že skutočne prišli do Bieloruska len na cvičenia.

V Kyjeve sa na tlačovej konferencii s novinármi zhovárali traja ruskí vojnoví zajatci, ktorých ukrajinské zložky zadržali v bojoch pri hlavnom meste. 

Vraj ide o ruských policajtov z rôznych oblastí Ruskej federácie, ktorých úlohou malo byť poskytovanie podpory ruským vojakom postupujúcim na Kyjev, uvádza Unian.

Jevgenij Plotnikov, Dmitrij Asatchov a Jevgenij Spiridonov dorazili do sídla ukrajinskej agentúry Unian, aby prezradili, na základe čieho rozkazu prekročili hranice Ukrajiny a zaútočili. „Až do poslednej chvíle sme nechceli veriť tomu, že naozaj vstúpime na územie Ukrajiny. Predtým nám povedali, že sa v Bielorusku budeme zúčastňovať na spoločných vojenských cvičeniach,“ vysvetlil Astachov.

ukrajina
Zdroj: Unian/reprofoto

Zajatci žili v domnienke, že sa v Bielorusku skutočne zúčastnia len na cvičeniach, ale k invázii na Ukrajinu v skutočnosti nedôjde. Opak sa stal pravdou, keď podľa zajatcov 24. februára prišiel rozkaz, že vojenské oddiely majú prekročiť hranice Ukrajiny. Tento rozkaz prišiel podľa Spiridonova priamo od Vladimira Putina.

Odporúčané
Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov 9. októbra 2024 o 13:20

Ako policajti mali počas invázie za úlohu poskytovať vojakom podporu na základe aktuálnej situácie na bojisku a následne zabezpečovať poriadok po dobytí Kyjeva. V hlavnom meste sa mali postarať o to, aby civilné obyvateľstvo neútočilo na ruské jednotky, ktoré plánovali Kyjev okupovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia