Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2022, 22:00
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik

Rusko a Bielorusko vylúčili z tohtoročných hokejových majstrovstiev sveta

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

IIHF rázne odsudzuje vojnu na Ukrajine.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) vylúčila Rusko a Bielorusko z tohtoročných hokejových majstrovstiev sveta vo Fínsku, ktoré sa uskutočnia 13. až 29. mája. Rada IIHF tak rozhodla v pondelok počas mimoriadneho zasadnutia a ide o dôsledok ruskej invázie na Ukrajine. Informovala o tom na svojom oficiálnom webe.

Medzinárodná hokejová federácia tvrdí, že rázne odsudzuje použitie vojenskej sily, a nalieha na použitie diplomatických prostriedkov na riešenie konfliktu. Rada do odvolania pozastavila účasť všetkých ruských a bieloruských národných tímov a klubov v každej vekovej kategórii a na všetkých súťažiach alebo podujatiach IIHF.

Taktiež Rusku odobrala organizátorské práva na najbližšie MS hráčov do 20 rokov, ktoré sa budú konať od 6. decembra 2022 do 5. januára 2023. Federácia plánuje v najbližších mesiacoch viesť diskusie, ktorých cieľom bude nájsť nového hostiteľa podujatia.

„IIHF nie je politická entita a nemôže ovplyvniť rozhodnutia o vojne na Ukrajine. Napriek tomu máme povinnosť postarať sa o všetkých našich členov a účastníkov. Preto musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili organizovanie našich podujatí v bezpečnom prostredí pre všetky tímy, ktoré sa zúčastňujú na majstrovstvách sveta,“ povedal prezident IIHF Luc Tardif.

Domov
Zdieľať
Diskusia