Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 11:32
Čas čítania 1:15
Tímea Krauszová

Vojna na Ukrajine zasahuje aj civilistov, ruské bojové vozidlo prešlo osobné auto. Muž vnútri prežil, vypáčili ho susedia

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Dokazujú to viaceré videá, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach.

Osobné auto civilistu na Ukrajine prešlo ruské bojové vozidlo. Dokazujú to viaceré videá, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach vrátane Twitteru a Instagramu. Videá boli natáčané z rôznych uhlov, dva z nich zdieľal analytik Ali Hajizade.

Muž v aute prežil

Podľa videí došlo k brutálnemu útoku na kyjevskom sídlisku. Video autor nahrával z výšky z okna, zrejme z jedného z bytov v okolí, komentuje ho muž a žena, nadávajú a znejú rozrušene.

Ruské bojové vozidlo – niektoré médiá nesprávne udávajú, že ide o tank – prešlo osobné auto krížom a kompletne z jednej strany na druhú a späť. Bojové vozidlo sa potom otočilo a prešlo do správneho pruhu.

Podľa ďalšieho videa analytika Hajizadeho bol vnútri zrejme len jeden muž, ktorý akoby zázrakom prežil. Z rozmliaždeného auta ho vypáčila skupina mužov. Tí museli najskôr auto rozobrať rukami a malými nástrojmi, po strhnutí zaseknutých dvier vytiahli staršieho muža. Na ulici sa zbehlo niekoľko ľudí vrátane žien s deťmi. 

Rusko začalo totálnu inváziu na Ukrajinu 24. februára, konflikt sa vyostroval už niekoľko týždňov. Ruská armáda momentálne preniká do Kyjeva z viacerých smerov, centrálnymi časťami mesta sa ozýva streľba. Poradca ukrajinského prezidenta tvrdí, že cieľom ruských jednotiek v Kyjeve je zabiť Volodymyra Zelenského. Refresher pripravil prehľadné mapy aktuálneho stavu konfliktu, situáciu sledujeme minútu po minúte aj naživo.

Odporúčané
Vojna na Ukrajine: mapa konfliktu ukazuje, ako Rusi útočia. Prenikli už aj do Kyjeva Vojna na Ukrajine: mapa konfliktu ukazuje, ako Rusi útočia. Prenikli už aj do Kyjeva 25. februára 2022, 11:03
Domov
Zdieľať
Diskusia