Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. februára 2022, 11:03
Čas čítania 0:41
Tímea Krauszová TASR

Vojna na Ukrajine: mapa konfliktu ukazuje, ako Rusi útočia. Prenikli už aj do Kyjeva

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Mestom sa rozozvučali sirény.

Agentúra Associated Press v piatok hlásila streľbu v blízkosti vládnej štvrte v Kyjeve. Podľa ukrajinského ministerstva obrany už prvé ruské vojenské jednotky vstúpili do hlavného mesta. V centre Kyjeva sa rozozvučali sirény.

Rusi sú už v Kyjeve

„Vo štvrti Obolonskyj na severe Kyjeva sa nachádzajú ruskí diverzanti,“ oznámilo ministerstvo na Facebooku. Silový rezort vyzval miestnych obyvateľov, aby si pripravili Molotovove koktaily (zápalné fľaše) a nahlasovali pohyb ruskej vojenskej techniky.

Ukrajinské ministerstvo obrany vyzvalo ľudí, aby blokovali ruskú vojenskú techniku, ak ju uvidia v uliciach svojho mesta. „Vyjdite na ulice s ukrajinskými vlajkami, natáčajte si ruských okupantov na mobily, dajte im pocítiť, že nie sú osloboditelia, ale okupanti v cudzej zemi,“ uviedol rezort. Civilistom však oznámil, aby neprenikali do zón, kde aktuálne prebiehajú priame boje medzi ukrajinskou a ruskou armádou.

Televízia Sky News, ktorá má štáby v Kyjeve, zverejnila zábery, na ktorých je vidieť stúpať nad mestom dym. Aktuálne dianie na Ukrajine sledujeme v článku naživo, všetky informácie o vojne nájdeš na Refresheri. Na mapách nižšie ti prinášame prehľad aktuálneho stavu vojny na Ukrajine.

mapa konfliktu
Zdroj: Refresher
mapa konfliktu
Zdroj: Refresher
mapa konfliktu
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia