Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2022, 15:52
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

„Zuzana, bombardujú nás,“ povedal dnes do telefónu Zuzane Čaputovej ukrajinský prezident. Slovensko žiada o pomoc

„Zuzana, bombardujú nás,“ povedal dnes do telefónu Zuzane Čaputovej ukrajinský prezident. Slovensko žiada o pomoc
Zdroj: TASR - Pavol Zachar
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Slovenská prezidentka dnes informovala o telefonáte s ukrajinskou hlavou štátu.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes telefonovala s prezidentom Ukrajiny Volodomyrom Zelenským. „Zuzana, bombardujú nás, zahynulo veľa vojakov aj civilistov,“ povedal Zelenskyj prezidentke na úvod ich rozhovoru. Prezidenti si telefonovali z dôvodu, že Rusko v nočných hodinách podniklo inváziu na Ukrajinu.

Čaputová vysvetlila, že ju ukrajinský prezident požiadal o pomoc, a to hlavne vo forme „tvrdých sankcií voči Rusku“ a „materiálnej pomoci v krízovej situácii“. Prezidentka Čaputová Ukrajinu podľa vlastných slov ubezpečila o našej pomoci. Rusko pritom označila za „agresora, ktorý prekročil všetky ľudské hranice a stratil aj posledné zábrany“.

V podobnom štýle sa dnes o Rusku vyjadril aj český prezident Miloš Zeman, ktorý sa v minulosti Kremľa prevažne zastával. Ešte prednedávnom dokonca tvrdil, že Rusko inváziu na Ukrajinu nespustí, za čo sa dnes ospravedlnil.

„Domnívám se, že je načase sáhnout k daleko tvrdším sankcím, než byly původně plánovany. A mám tím na mysli sankce především v oblasti SWIFT-u, což by znamenalo vyřazení Ruska z platebního styku. Šílence je zapotřebí izolovat a nebránit se vůči němu pouze slovy, ale konkrétními činy,“ vyhlásil český prezident.

Odporúčané
VIDEO: Refresher overoval situáciu na hraniciach s Ukrajinou. „Musím brániť našu krajinu,“ povedal exvojak, ktorý sa vracia domov VIDEO: Refresher overoval situáciu na hraniciach s Ukrajinou. „Musím brániť našu krajinu,“ povedal exvojak, ktorý sa vracia domov 24. februára 2022, 14:48
Domov
Zdieľať
Diskusia