Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2022, 11:01
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová

Jaroslav Naď: Sme pripravení na hranice nasadiť vojenské jednotky. Sme v najhoršej bezpečnostnej situácii od 2. svetovej vojny

NEWS DONBAS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNY
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dodal, že vzhľadom na rusko-ukrajinský konflikt zo slovenských nemocníc sťahujú všetkých vojakov.

„Vývoj na Ukrajine nie je dobrý. Evidujeme nové vojenské jednotky Ruskej federácie, ktoré sa umiestňujú do bojových formácií,“ povedal dnes doobeda minister obrany Jaroslav Naď. Dodal, že sú pripravení nasadiť vojenské jednotky, keďže situácia sa môže rýchlo zhoršiť. Diplomatické stretnutia sa podľa neho rušia, lebo už nemajú zmysel. 

„Spojenci sa zhodujú, že to bol len prvý krok,“ opísal vpadnutie ruského vojska na územie Donbasu minister Naď. Dodal, že sme v najhoršej bezpečnostnej situácii od druhej svetovej vojny a je za ňu zodpovedný Putinov režim. 

„Tí ľudia, ktorí sa nám vysmievali, že sme vojnoví štváči, by sa nám mali ospravedlniť.

Uvedomujú si, že situácia už je vážna,“ povedal minister obrany, čím zrejme odkazoval na opozičných politikov. 

„Všetky naše sily budeme sústreďovať na východnú hranicu. Práve teraz sa ukazuje, aké dôležité sú investície,“ zdôraznil minister obrany. 


Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský oznámil, že vzhľadom na rusko-ukrajinský konflikt zo slovenských nemocníc teraz stiahnu všetkých vojakov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia