Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
21. februára 2022, 20:19
Čas čítania 1:09
Ema Stanovská

Tesco otvorí v Británii prvý obchod len so zdravým jedlom. Od septembra v krajine platí prísne obmedzenie spracovaných potravín

Tesco otvorí v Británii prvý obchod len so zdravým jedlom. Od septembra v krajine platí prísne obmedzenie spracovaných potravín
Zdroj: Unsplash/volně k užití
NEWS OBCHODY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V novom obchode zákazníci nenájdu žiadne potraviny s vysokým obsahom tuku, soli či cukru.

Sieť supermarketov Tesco tento mesiac otvorí v Spojenom kráľovstve prvý obchod zameraný výlučne na zdravú stravu. Súčasťou bude aj regál, v ktorom zákazníci nájdu len potraviny s menej ako 100 kalóriami. Tesco tým pokračuje vo svojej snahe o zlepšenie zdravotného profilu produktov. Informuje o tom News Food magazine.

V obchode zákazníci nenájdu žiadne potraviny s vysokým obsahom tuku, soli či cukru. Tesco namiesto toho vytvorí sekcie so zdravšími alternatívami týchto obľúbených nezdravých pochúťok. Tento krok je súčasťou štvorročného plánu firmy, ktorý má spotrebiteľov naviesť na kvalitnejšie stravovanie a zvýšiť propagáciu zdravých potravín.

„Chceme, aby naši zákazníci mali čo najjednoduchší prístup k zdravým a udržateľným potravinám. Na zdravé potraviny má totiž nárok úplne každý – bez ohľadu na to, kto je, kde býva a aký má rozpočet,“ povedal hovorca Tesca.

Briti sa čoskoro k čipsom tak ľahko nedostanú

V septembri tohto roku vstúpi v Spojenom kráľovstve do platnosti nové vládne nariadenie, ktoré zakáže umiestňovať nezdravé potraviny pri pokladniach, vchodoch do predajní a na konci uličiek s tovarom. Zakázané budú reklamné kampane typu „kúp jedno a ďalšie máš zadarmo“ či televízne a internetové reklamy na tieto produkty pred 21.00 h.

Odporúčané
ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti 10. apríla 2024, 17:00

Obezita je podľa vlády dlhodobo jedným z najväčších problémov v oblasti verejného zdravia. V roku 2019 bolo takmer 29 percent dospelých obéznych a ďalších 35 percent malo nadváhu. Obéznych bolo aj 20 percent detí vo veku 10 a 11 rokov. Dôvodom je najmä nadmerná konzumácia spracovaných potravín s vysokým obsahom tuku a pridaných cukrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia