Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022, 9:16
Čas čítania 1:17
Martin Adam Pavlík

Orange v marci zvýši ceny. Zmena sa bude týkať mobilných paušálov, internetu aj televíznych služieb

Orange v marci zvýši ceny. Zmena sa bude týkať mobilných paušálov, internetu aj televíznych služieb
Zdroj: Unsplash/Hassan Ouajbir
ZAUJÍMAVOSTI ORANGE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Najväčší mobilný operátor na Slovensku zvýši ceny pre nových aj existujúcich klientov.

Ako píše portál Živé.sk, Orange bude zvyšovať ceny za svoje služby od 5. marca. Zmeny sa budú týkať mobilných paušálov, internetu aj televíznych služieb a postihnú všetkých zákazníkov. Je teda jedno, či si k operátorovi prestúpil len včera alebo si stály a dlhoročný klient.

Mobilný operátor však sľubuje, že takmer pri všetkých programoch ponúkne vďaka zdražovaniu aj vylepšenie. „Nové služby obsahujú vyšší objem dát, vyššie prenosové rýchlosti či už sťahovania, alebo odosielania dát vrátane rýchlostí po prečerpaní predplatených GB a zároveň aj po prečerpaní predplatených dát možnosť bezplatného pokračovania v surfovaní nižšou rýchlosťou,“ vraví Martin Hromkovič, riaditeľ úseku marketingu pre rezidenčných zákazníkov a značky Orangeu.

„Televízne služby po kábli aj cez internet zákazníkom už v základe ponúknu viac zábavy – bude v nich viac kanálov a automaticky bude ich súčasťou aj online videopožičovňa,“ dodal Hromkovič. Asi ťa však zaujíma najmä to najdôležitejšie – o koľko eur budú jednotlivé služby drahšie. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Getty Images/Eric Lafforgue/Art in All of Us


Doterajšie paušály Go od marca nahradí nové portfólio služieb Go Safe, pričom cena sa zvýši o jedno až tri eurá mesačne. Dotkne sa to aj starých klientov s paušálmi Go. Podľa Orangeu výmenou za vyšší poplatok klientom ponúkne viac štandardných dát a surfovanie slimačou rýchlosťou 0,13 Mbit/s alebo 3 Mbit/s pri troch najdrahších paušáloch Premium a Exclusive.

Zákazníci si zároveň budú môcť k paušálom bezplatne aktivovať aj novú službu Online ochrana, ktorá ich má chrániť pred vírusmi, spamom, phishingom či malvérom. Cena TV balíčkov sa zvýši o 1,90 eura mesačne. Týka sa to programov Basic, Optimal aj Premium. Do vyšších balíčkov (okrem Home TV Basic) však pridáva nové kanály. Predplatiteľom operátor ponúkne aj základnú videopožičovňu s desiatkami titulov s názvom Filmotéka Štart.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Orange


Čo sa týka internetu, konkrétne optických a DSL programov, väčšina z nich bude drahšia približne o jedno euro mesačne. Pri niektorých programoch však pôjde aj o vyššiu cenu. Živé.sk upozorňuje, že ak klienti so zmenou nesúhlasia, budú môcť odstúpiť od svojej zmluvy napriek zmluvnej viazanosti. Ak tak urobia do 30 dní od oznámenia zmien, nedostanú žiadnu pokutu.

Domov
Zdieľať
Diskusia