Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2022 o 19:39
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik TASR

V dôsledku silného vetra zostalo na západnom Slovensku bez elektriny zhruba 40 000 domácností

NEWS POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Spoločnosť ZSE vyhlásila mimoriadny stav.

Na západnom Slovensku bolo v dôsledku nepriaznivého počasia v nedeľu k 18.00 h bez elektrickej energie tisíce odberných miest. Silný vietor spôsobil výpadky na celom distribučnom území Západoslovenskej energetiky (ZSE).


„Mimoriadny stav máme vyhlásený vo všetkých oblastiach okrem oblasti v okolí Nových Zámkov,“ uviedla hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová. Od rána evidovali celkovo 22 porúch na vedeniach vysokého napätia a 158 porúch na vedeniach nízkeho napätia.

„... v dôsledku ktorých bolo výpadkami elektrickej energie postihnutých takmer 40 000 odberateľov,“ poznamenala hovorkyňa. Vo väčšine prípadov spôsobili poruchy popadané stromy a polámané konáre, ktoré na niektorých miestach pretrhali vedenia a poškodili konzoly stĺpov či izolátory.

„Na odstránení porúch sa pracuje nepretržite. Niektoré opravy si vzhľadom na svoj rozsah vyžiadajú dlhší čas a súčinnosť viacerých pohotovostných zložiek,“ priblížila Dobošová. Vzhľadom na aktuálny vývoj počasia ZSE očakáva, že situácia sa ešte môže skomplikovať. V monitorovaní situácie a v odstraňovaní porúch preto bude pokračovať aj počas noci.

poruchy elektriny
Zdroj: ZSE
Domov
Zdieľať
Diskusia