Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2022, 15:29
Čas čítania 1:13
Daniel Mikolášik TASR

Víchrica si v Česku vyžiadala prvú obeť. Vlaky medzi Brnom a Bratislavou nepremávajú

Víchrica si v Česku vyžiadala prvú obeť. Vlaky medzi Brnom a Bratislavou nepremávajú
Zdroj: České dráhy
NEWS ČESKÁ REPUBLIKA POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Muža zabil päťmetrový múr zvalený vetrom.

Víchrica, ktorá v nedeľu zasiahla Českú republiku, si vyžiadala jednu obeť. Muž zomrel v priemyselnom areáli pri Kladne po tom, ako naňho spadol päťmetrový múr zvalený vetrom.

Vzhľadom na popadané stromy v krajine museli zastaviť dopravu na viacerých železničných tratiach vrátane hlavnej trate medzi Brnom a Bratislavou, informoval spravodajský server TN.cz.


Premávku na trati medzi Slovenskom a Českom prerušil spadnutý trolej pri Břeclavi. V dôsledku nehody uviazol medzinárodný rýchlik z Budapešti do Prahy s približne 70 cestujúcimi. Vzhľadom na terén ich nemôžu odviezť náhradné autobusy, musia teda vo vlaku počkať, kým súpravu neodtiahnu.

Podľa hasičov sa situácia zaobišla bez zranení, uviedla Česká televízia. Zatiaľ nie je jasné, kedy dopravu na tejto trati obnovia. 

Česká Správa železníc informovala, že hasiči zasahovali na 40 miestach, kde silný vietor lámal a vyvracal stromy a ovplyvňoval tak železničnú dopravu. Najviac výluk hlásili na severe krajiny a v oblasti Českomoravskej vrchoviny.

Na trati medzi obcami Chornice a Dzbel na Morave zastavil jeden vlak pred vyvráteným stromom a následne naň spadol ďalší strom, k zraneniam však nedošlo. Popadané stromy, no aj snehové jazyky v častiach Česka komplikovali aj cestnú dopravu a viedli k viacerým dopravným nehodám.


Hasiči po celom Česku mali už dopoludnia na konte viac ako tisíc zásahov súvisiacich najmä s popadanými vetvami a stromami, no aj s uvoľnenými strechami. Bez elektriny sa v krajine ocitlo 53 000 domácností. Prevádzku vrátane lanoviek rušili aj lyžiarske strediská.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Mimoriadne silný vietor hlásili českí meteorológovia na najvyšších horách krajiny, kde dosiahol až silu orkánu. Na Sněžke namerali ráno nárazy vetra s rýchlosťou 188 kilometrov za hodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia