Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. januára 2022, 13:30
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

Slávny Dodge Charger schováva pod ikonickým kabátom modernú techniku s výkonom až 717 koní

Slávny Dodge Charger schováva pod ikonickým kabátom modernú techniku s výkonom až 717 koní
Zdroj: Ringbrothers
TECH TUNING
Uložiť Uložené

O pohon ikonického muscle caru sa stará novodobý osemvalec HEMI.

Hoci je aktuálny Dodge Charger na trhu v úplne inej podobe ako kedysi, ide o jeden z najslávnejších automobilov spoza veľkej mláky. Americká ikona začala písať svoju históriu v roku 1965, jednoznačne najviac sa však preslávila 2. generácia, ktorá má aj vďaka pôsobeniu v niekoľkých filmových trhákoch najväčšiu hodnotu. A tak nie div, že dodnes prichádzajú na svet nové a nové exempláre, ktoré rôzne firmy vytvárajú na zákazku.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Dôkazom toho je aj model z roku 1969, ktorý do novodobej podoby zreštaurovala americká firma Ringbrothers. Jej zakladatelia dlhé roky dávajú dokopy staré vozidlá tohto typu a na mieru pre ne vyvíjajú nové komponenty.

Exemplár, na ktorý sa pozeráš, je nalakovaný výrazným žltým lakom Pile Up Yellow a aj napriek tomu, že vyzerá identicky ako Charger z konca 60. rokov, pod svojím naďalej mimoriadne atraktívnym kabátom schováva modernú techniku.

Ringbrothers, Dodge, Charger,
Zdroj: Ringbrothers

Naznačujú to na prvý pohľad už aj samotné kolesá – Dodge dostal 19" disky HRE vpredu a 20" vzadu, obúvajú pritom špičkové pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S. Za diskami sa schovávajú nové 6-piestikové strmene vysokovýkonnej brzdovej sústavy Baer. Celok navyše stojí na moderných tlmičoch s nastaviteľnou tuhosťou. Klasický interiér s palubnou doskou vyrobenou na mieru je osadený digitálnymi budíkmi, centrálnym displejom či novými ovládacími prvkami, moderným volantom a v neposlednom rade sedadlami Recaro.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Aj napriek použitiu nových častí sa však tvorcom podarilo zachovať niekdajší štýl. Samozrejme, gro zmien sa odohralo pod kapotou. Úplne nový motorový priestor totiž vypĺňa 6,2-litrový osemvalec z aktuálnych modelov Hellcat. Kompresorom dopovaný vidlicový osemvalec HEMI tak disponuje výkonom až 527 kW/717 koní a 881 Nm. O prenos sily výhradne na zadné kolesá sa pritom stará 6-stupňová manuálna prevodovka od firmy Tremec. Na záver dodajme, že tento kompletne zrenovovaný Dodge Charger pod názvom Captiv si dal skonštruovať Greg Murphy, známy novozélandský pretekár.

Ringbrothers, Dodge, Charger,Ringbrothers, Dodge, Charger,Ringbrothers, Dodge, Charger,Ringbrothers, Dodge, Charger,
Zobraziť galériu
(30)
Domov
Zdieľať
Diskusia