Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2022, 15:30
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Predĺžená karoséria, portálové nápravy a 800 koní – to je extrémna trieda G od Brabusu za vyše 700-tisíc eur

Predĺžená karoséria, portálové nápravy a 800 koní – to je extrémna trieda G od Brabusu za vyše 700-tisíc eur
Zdroj: Brabus
TECH BRABUS TRIEDA G TUNING
Uložiť Uložené

Jedna z najextrémnejších úprav od Brabusu.

Viaceré špionážne fotografie naznačujú, že pravdepodobne už tento rok Mercedes-Benz predstaví špeciálnu triedu G postavenú na portálových nápravách.

Kým sa tak stane, o slovo sa opätovne hlási dvorný úpravca, ktorý prichádza so svojou predstavou terénnejšieho géčka. Vo veci je tak Brabus 800 Adventure XLP s dodatkom Superblack odkazujúcim na výsostne čiernu farbu.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Vyhotovenie Adventure XLP spočíva v novom karosárskom variante, ktorý zastupuje extrémny offroadový pick-up. V prednej časti zaujme masívny nárazník so zabudovaným navijakom či množstvo dodatočných nadstavcov, ktoré sú pre nemeckého úpravcu povestné. Podstatnejšia je však zadná časť – za zadnými dverami začína upravená karoséria, ktorá stojí na o citeľných 500 milimetrov zväčšenom rázvore. 

Brabus, Trieda G, Adventure XLP,
Zdroj: Brabus

Vzadu si miesto našla ložná plocha, ktorá zároveň vozidlo predĺžila o ďalších 189 milimetrov. Géčko s celkovou dĺžkou až 5 310 milimetrov je zároveň postavené na novom podvozku s portálovými nápravami. Nové zavesenie, odpruženie a následne širšie blatníky umožnili použitie až 22" diskov s pneumatikami s rozmermi 325/55 R22. Pre zaujímavosť, svetlá výška je na úrovni až 490 milimetrov.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Zmeny, pochopiteľne, neobišli ani interiér, kde rovnako dominuje čierna farba a všadeprítomné uhlíkové vlákna. Tým najpodstatnejším je však pohonné ústrojenstvo. Základom tejto úpravy je verzia AMG G 63 (585 koní), ale v zmysle označenie Brabus 800 je zrejmé, aký výkon dosahuje upravený 4-litrový osemvalec – 588 kW/800 koní a 1 000 Nm.

Vďaka rozsiahlym technickým úpravám dokáže majestátny kolos pokoriť stovku z pokoja len za 4,8 sekundy, pričom maximálna rýchlosť je obmedzená na 210 km/h. A cena za tento kúsok? Presne 726 259,38 €!

Brabus, Trieda G, 800 XLP Superblack,Brabus, Trieda G, 800 XLP Superblack,Brabus, Trieda G, 800 XLP Superblack,Brabus, Trieda G, 800 XLP Superblack,
Zobraziť galériu
(22)
Domov
Zdieľať
Diskusia