Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 10:57
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík

Richard Sulík nahneval Ukrajincov. Vyhlásil, že im Rusi aj tak Krym nevrátia, a spochybnil sankcie

POLITIKA RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Líder SaS rozvíril vody medzi Ukrajinou a Slovenskom.

Minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík odmietol sankcie voči Rusku a povedal, že Rusko aj tak Krym Ukrajine nevráti. „Krajiny majú medzi sebou obchodovať. A niektorých našich exportérov to postihlo. Sankcie tak páchajú iba škody a Rusi Krym nevrátia tak či tak. Treba sa dívať dopredu a treba budovať vzťahy,“ vyjadril sa pre Pravdu.

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny sa však voči jeho vyjadreniu rázne ohradilo a označilo ho za „neprijateľné“, píše Rádio Svoboda. Rezort zahraničných vecí si myslí, že takéto tvrdenia iba „spochybňujú územnú celistvosť Ukrajiny“.

Odporúčané
18-ročná Ukrajinka žijúca na Slovensku: Ak to bude nevyhnutné, zoberiem zbraň a pôjdem brániť Ukrajinu. My sa nikoho nebojíme 18-ročná Ukrajinka žijúca na Slovensku: Ak to bude nevyhnutné, zoberiem zbraň a pôjdem brániť Ukrajinu. My sa nikoho nebojíme 14. januára 2022, 9:30

Ukrajinský minister zahraničných vecí Oleg Nikolenko Sulíkove slová považuje za „poľutovaniahodné“ a nerozumie, ako ich mohol vysloviť predstaviteľ spriateleného štátu.

Poukazuje pritom na to, že vyjadrenie Sulíka nie je v súlade s oficiálnym stanoviskom Slovenska a Európskej únie. Ukrajina preto podľa šéfa rezortu zahraničných vecí od Richarda Sulíka žiada, aby svoje predošlé tvrdenia odvolal.

Domov
Zdieľať
Diskusia