Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2022, 17:21
Čas čítania 0:51
Kamila Šebestová TASR

Na Slovensku je víchrica, na cesty padajú stromy. Ak môžeš, radšej nikam necestuj autom

NEWS POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Meteorológovia upozorňujú na zlú situáciu vo viacerých slovenských regiónoch.

Na Slovensku sa dnes poriadne rozfúkalo. Severná časť krajiny sa zmieta vo víchrici a v hustom snežení. Silný vietor fúka aj v iných častiach krajiny. Pre extrémne počasie na cesty padajú stromy. Meteorológovia vydali výstrahu, ktorá platí do dnešného večera. 

Cesty sú zatiaľ prejazdné, jazdu autom však radšej zváž – situácia sa môže ešte zhoršiť. 

„Sneženie je čoraz hustejšie, fúka veľmi silný vietor, takže cesty, v ktorých okolí nie sú stromy, nám zafúkava. Cesta tretej triedy medzi Štrbou a Šuňavou v okrese Poprad zrejme čoskoro nebude prejazdná, pretože to tam silno zafúkava a nebude v našich silách to udržať,“ opisuje situáciu riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja.

Víchrica v Starej Ľubovni.
Víchrica v Starej Ľubovni. Zdroj: Facebook/SHMÚ

Vodiči okrem toho hlásia problémy aj na Spišskej Magure, na Plavnickom kopci či vo Vysokých Tatrách. Na cestách je veľmi zlá viditeľnosť, sú šmykľavé a zafúkava ich. 

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

„Neprejazdný je aj úsek z horského priechodu Šturec za Dolným Harmancom v smere do Banskej Bystrice, spadol tam na cestu strom. Spadnutý strom znemožňuje prejazd aj na hlavnom ťahu pri Starých Horách,“ informuje Zelená vlna RTVS.

Víchrica v Starej Ľubovni.
Víchrica v Starej Ľubovni. Zdroj: Facebook/SHMÚ

Spadnutý strom je podľa jej informácií aj na trase Trnava – Červeník pri odbočke na Žlkovce, v úseku možno prejsť striedavo. Silný nárazový vietor je aj v Bratislave, šoféri naň upozorňujú najmä na mostoch a nadjazdoch. V Bratislave bolo dnes cez deň paradoxne vidieť aj dúhu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia