Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 17:12
Čas čítania 1:06
Ivan Koribanič TASR

Veronika Remišová nevidí v rokovaní s opozíciou o predčasných voľbách zmysel. „Chceme, aby koalícia dovládla až do konca“

Veronika Remišová nevidí v rokovaní s opozíciou o predčasných voľbách zmysel. „Chceme, aby koalícia dovládla až do konca“
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
POLITIKA BORIS KOLLÁR IGOR MATOVIČ POLITIKA RICHARD SULÍK SLOVENSKO VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Podobne ako Remišová, okrúhly stôl odmietajú aj šéf strany SaS Richard Sulík či predseda OĽaNO Igor Matovič.

Podľa šéfky strany Za ľudí a vicepremiérky Veroniky Remišovej nemá význam sadnúť si za okrúhly stôl s ľuďmi, ktorí 12 rokov rozkrádali Slovensko.

Reagovala tak na svojho koaličného partnera a šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára. Ten zvolal na utorok 18. januára okrúhly stôl k téme referenda.

Strana Za ľudí, naopak, urobí všetko pre to, aby táto vládna koalícia dovládla do konca a presadili sme zlepšenia pre ľudí v zdravotníctve, školstve, v boji proti korupcii. Návrat mafiánskych štruktúr a koalícia Smeru, Hlasu a fašistov, ktorá reálne hrozí, by bola pre Slovensko katastrofou,“ uviedla Remišová v stanovisku pre TASR.

Podobne ako Remišová, okrúhly stôl odmietajú aj šéf strany SaS Richard Sulík či predseda OĽaNO Igor Matovič. Bývalý premiér ešte cez víkend povedal, že rozprávať sa so zástupcami mafie o tom, ako umožniť skorší návrat mafie k moci, mu pripadá úplne scestné.

Šéf Národnej rady SR avizoval, že pozvánku za okrúhly stôl dostanú predsedovia všetkých relevantných politických strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente. Zúčastniť sa na nej plánujú napríklad mimoparlamentné subjekty ako Hlas-SD a Republika. Na stretnutí sa zúčastní aj ĽSNS, potvrdil to pre TASR poslanec strany Martin Beluský.

„Ja tam, samozrejme, pôjdem, je mojou povinnosťou ísť na také rokovanie, pretože mi záleží na tom, aby v ústave bolo riešenie politických kríz,“ reagoval v piatok na tlačovej konferencii šéf Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že ak mu v utorok neschvália program schôdze NR SR o referende týkajúcom sa zmluvy s USA, začínajú zbierať podpisy pod petičnú akciu. Zároveň víta záujem mimoparlamentnej SNS, ktorá je podľa neho ochotná spolupracovať.


Kollár podľa svojich slov súhlasí, aby mali ľudia možnosť vyjadriť sa v referende, či chcú skrátiť volebné obdobie. Nenašiel však podľa svojich slov podporu koaličných partnerov.

Domov
Zdieľať
Diskusia