Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 16:28
Čas čítania 0:42
Ivan Koribanič

Slovákovi Štefanovi Svitkovi sa v Rely Dakar podarilo skončiť na 12. mieste

Slovákovi Štefanovi Svitkovi sa v Rely Dakar podarilo skončiť na 12. mieste
Zdroj: Getty Images/Dean Mouhtaropoulos-Staff
ŠPORT MOTOCYKLE MOTORIZMUS RELY DAKAR SLOVENSKO ŠTEFAN SVITKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Za uplynulé 3 roky ide o Svitkovo najhoršie umiestnenie.

Poslednou etapou sa skončil 44. ročník prestížneho motoristického podujatia Rely Dakar. V kategórii motocyklov pretekal tento rok iba jeden Slovák – Štefan Svitko.

Odporúčané
Nekonečná púšť a motorka. Aj takto vyzerá život na Rely Dakar očami pretekára Ivana Jakeša Nekonečná púšť a motorka. Aj takto vyzerá život na Rely Dakar očami pretekára Ivana Jakeša 10. januára 2022, 14:30


Záverečnú 12. etapu ukončil slovenský pretekár na 18. mieste. To znamená, že v konečnom hodnotení obsadil 12. miesto. Od roku 2019 ide o Svitkovo najhoršie umiestnenie. V roku 2019 skončil ôsmy, v roku 2020 na jedenástom mieste a v roku 2021 opäť na ôsmom mieste.

Tridsaťdeväťročného Štefana Svitka väčšinou na Rely Dakar pomyselne dopĺňa pretekár Ivan Jakeš. Tomu sa však pre nedostatok financií tento rok nepodarilo na preteky dostať. Minulý rok mu pritom priamo v Saudskej Arábii vyšiel pred štartom pozitívny test na koronavírus a na pretekoch sa ani vtedy zúčastniť nemohol.

Celkovým víťazom Rely Dakar v kategórii motocyklov je Brit Sam Sunderland. Za uplynulých päť rokov sa mu Rely Dakar podarilo vyhrať už druhýkrát.

Záverečná etapa mala dĺžku 164 kilometrov. Jej trasa bola z mesta Bisha do cieľa v Džidde. Etapu vyhral Čiľan Pablo Quintanilla z tímu Monster Energy Honda. Na uplynulý ročník Rely Dakar sa prihlásilo celkom 114 pretekárov. Napríklad minulý rok to bolo iba 101 pretekárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia