Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022 o 15:11
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská

Mužovi sa po covide zmenšil penis o takmer 4 centimetre. Podľa lekárov ide o jeden zo zriedkavých príznakov ochorenia

NEWS KORONAVÍRUS ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Vírus sa môže dostať do krvného obehu penisu a narušiť cirkuláciu krvi.

Muž po prekonaní covidu zistil, že sa mu zmenšil penis o takmer 4 centimetre. V podcaste How to do it vravel, že pred covidom bol „nadmerne obdarený“, no teraz je jeho penis skôr „podpriemerný“. Podľa lekárov ide o jeden zo zriedkavých príznakov ochorenia covid-19. Informuje o tom portál Mirror a News.com.au.

„Mal som ťažší priebeh. Keď som sa dostal do nemocnice, trápila na erektilná dysfunkcia. Hoci som sa z covidu vyliečil, môj penis sa zmenšil o asi 3,8 centimetra. Nemalo by mi na tom záležať, ale zamávalo to mojím sebavedomím a zhoršilo to aj môj výkon v posteli,“ povedal 30-ročný pacient s tým, že podľa lekárov ide o nezvratné poškodenie ciev.

Zvyšky covidu v penise

Postcovidový syndróm môže sprevádzať až 200 možných nežiaducich príznakov vrátane tých bizarných, ako je zvonenie v ušiach, agresivita, halucinácie či nutkanie nadávať. Britská štúdia University College London uverejnená v časopise Lancet zistila, že zmenšenie penisu patrí medzi jeden z menej zvyčajných príznakov. 

Dôvodom je, že vírus sa môže dostať do krvného obehu penisu a narušiť cirkuláciu krvi. To môže spôsobiť aj erektilnú dysfunkciu a následne zmenšenie penisu a neplodnosť. V rámci nedávneho výskumu na dvoch mužoch, ktorí covid prekonali pred šiestimi až ôsmimi mesiacmi, dokonca našli vo vzorkách tkanív ich penisov zvyšky vírusových častíc.

Domov
Zdieľať
Diskusia