Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2022, 11:43
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Satelitný internet Starlink je už aj na Slovensku. Priprav si niekoľko stoviek eur na hardvér, ktorý k nemu potrebuješ

TECH SPACE X
Uložiť Uložené

Internet od spoločnosti SpaceX je už aj na Slovensku.

Americká spoločnosť SpaceX vo štvrtok oslovila prvých potenciálnych klientov s ponukou satelitného internetu Starlink. Informovala o tom redakcia Živé.sk, ktorá je tiež medzi oslovenými uchádzačmi. Budúcich zákazníkov čaká rýchle sťahovanie, ktoré by malo byť dostupné na väčšine územia Slovenska.

Hviezdny internet za stovku mesačne

Podľa portálu môžu klienti očakávať rýchlosť sťahovania v intervaloch od 100 Mb/s do 200 Mb/s a minimálnu latenciu 20 milisekúnd. V princípe to funguje tak, že tí, ktorých spoločnosť oslovila s ponukou, majú 7 dní na to, aby na ňu zareagovali. Predtým zložili 80-eurový depozit, ktorý im firma vráti, ak napokon Starlink odmietnu.

Pre nových zákazníkov platí aj istý vstupný poplatok, pretože je potrebné zakúpiť si používateľský terminál (anténa, podstavec a úchyt na anténu, k tomu napájací adaptér a wi-fi router). Ten stojí 499 €. Okrem toho zaplatia aj 84 € poplatok za dopravu (pričom z celkovej sumy už je odrátaný depozit). Starlink ich potom mesačne bude stáť 99 €.

Odporúčané
Elon Musk je prvý človek v histórii, ktorý za rok stratil 200 miliárd dolárov. Ako prišiel o titul najbohatšieho muža sveta? Elon Musk je prvý človek v histórii, ktorý za rok stratil 200 miliárd dolárov. Ako prišiel o titul najbohatšieho muža sveta? 2. januára 2023, 12:30

„SpaceX mieri službou primárne na ľudí, ktorí majú výrazne sťažený alebo žiadny prístup na internet. Ide najmä o odľahlé vidiecke oblasti či lokality, kde je v ponuke len pomalé, no drahé pripojenie,“ informuje ďalej portál Živé.sk. Prví klienti by mali hardvér dostať ešte v januári, potom budú mať 30 dní na bezplatné vyskúšanie samotnej služby. 

Ak s ňou nebudú spokojní, môžu objednávku zrušiť, hardvér vrátiť a získať späť peniaze. Je tu aj možnosť nechať si hardvér a iba deaktivovať predplatné, ktoré si môžu neskôr obnoviť.

Domov
Zdieľať
Diskusia