Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 17:53
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Novak Djoković sa možno nedostane na Australian Open. Po prílete do Melbournu ho nechcú pustiť do krajiny. Je totiž nezaočkovaný

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Najprv dostal od tamojšej vlády výnimku, po silnej kritike verejnosti sa však môže všetko rýchlo zmeniť.

Slávny tenista Novak Djoković priletel na letisko do Melbournu, no zatiaľ mu nepovolili vstup do krajiny, informuje Euro Sport. Dôvodom je jeho problematické vízum a skutočnosť, že nie je zaočkovaný.

Presnejšie povedané, víza, o ktoré požiadali členovia jeho tímu, nie sú spojené so zdravotnou výnimkou pre neočkovaných. Djoković je známy skeptickým postojom voči vakcínam a dlhý čas pred médiami odmietal odpovedať na to, či sa dal očkovať.

Výnimku mu udelili dve nezávislé komisie údajne preto, že v posledných 6 mesiacoch prekonal koronavírus. Djoković svoju výnimku zatiaľ nekomentoval. Austrálsky premiér Scott Morrison tenistovi odkázal, aby o výnimke pre neočkovaných predložil dôkazy. V opačnom prípade môže podľa neho odletieť rovno domov.

K veci sa už na Twitteri vyjadrila aj ministerka športu štátu Viktória Jaala Pulfordová a ozrejmila, že v prípade tenistu odmietajú podporiť individuálnu žiadosť o vízum. Jeho účasť na Australian Open 2022 je preto stále otázna. Podľa pravidiel tenisového turnaja musia byť všetci hráči očkovaní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia